Η Ελλάδα κοιμάται! Συμφωνία για παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Ιταλία

    974
    Συμφωνία για παραγωγή του ρωσικού εμβολίου

    Προ ημερών ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα είχε αναφέρει ότι η χώρα διερευνά το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V και δεν είχε αποκλείσει την παραγωγή του στη χώρα.

    Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων και η φαρμακευτική εταιρεία με έδρα την Ελβετία, Adienne Pharma & Biotech, κατέληξαν σε συμφωνία παραγωγής του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19, Sputnik V, στην Ιταλία, σύμφωνα με το ρωσοϊταλικό εμπορικό επιμελητήριο.

    Σύμφωνα με το επιμελητήριο, πρωτοβουλία για τη συμφωνία είχε η ιταλική εταιρεία Adienne Srl, η οποία αποτελεί τμήμα της Adienne Pharma & Biotech.

    «Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του κρατικού Ρωσικού Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και της ADIENNE Pharma & Biotech για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στην Ιταλία» αναφέρει το Ρωσοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του.

    Η παραγωγή του εμβολίου αναμένεται να αρχίσει στην Ιταλία τον Ιούλιο.

    «Αυτή η λύση θα οδηγήσει στη δημιουργία (σ.σ. στην Ιταλία) νέων θέσεων εργασίας και θα της δώσει τον πλήρη έλεγχο στη διαδικασία παραγωγής του φαρμάκου. Προγραμματίζεται η παραγωγή 10 εκατομμυρίων δόσεων έως το τέλος του έτους» αναφέρεται.

    Η είδηση έρχεται λίγο αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) άρχισε την εξέταση του ρωσικού εμβολίου, την περασμένη εβδομάδα.

    Το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και καταχωρίστηκε από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας στις 11 Αυγούστου ήταν το πρώτο το οποίο καταχωρήθηκε παγκοσμίως κατά του κορονοϊού.

    Δεκάδες χώρες, ανάμεσα στις οποίες και ευρωπαϊκές, έχουν εκφράσει την πρόθεση να αγοράσουν το εμβόλιο προκειμένου να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς την ώρα που η ΕΕ παλεύει με την έλλειψη δόσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet», στις 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Γκαμαλέγια, έδειξε 91,6% αποτελεσματικότητα, με βάση τα προσωρινά δεδομένα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης.

    Το εμβόλιο, το οποίο έχει κατασκευαστεί σε πλατφόρμα ανθρώπινου αδενοϊού, καταχωρίστηκε από τη ρωσική κυβέρνηση στις 11 Αυγούστου και πάνω από 46 χώρες έχουν ήδη εγκρίνει το Sputnik V για χρήση έκτακτης ανάγκης.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας