Αγωνιστική απάντηση των εκπαιδευτικών στην κατεδάφιση Δημόσιας Παιδείας-εργασιακών δικαιωμάτων

839
εκπαιδευτικών
Ένα μεγάλο όχι εν μέσω πανδημίας στο πολυνομοσχέδιο Κεραμέως

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό, πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης για την Παιδεία.

Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τον τρόπο και τον χρόνο που επέλεξε το υπουργείο να φέρει το νομοσχέδιο εν μέσω καραντίνας, καθώς και το αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενό του. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που επιφέρει σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και καταρρίπτει όλες τις «κόκκινες γραμμές» που είχαν θέσει καθηγητές, μαθητές και φοιτητές, στην προηγούμενη φάση του δημόσιου διαλόγου.

«Είναι ένα νομοσχέδιο διάλυσης  των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων και υπονόμευσης του Δημόσιου σχολείου που έρχεται την ώρα που η κα Κεραμέως θα έπρεπε να τρέχει να καλύψει τα κενά και να ορίσει την ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων για να μην αγωνιούν τα παιδιά», σημείωσαν εκπαιδευτικοί,τονίζοντας: «Επειδή δεν πεθάναμε πολλοί από κοροναϊό, η κυβέρνηση θεωρεί πως μπορεί να διαλύσει ότι υπάρχει. Θα πρέπει να μπούμε άμεσα σε αγωνιστική δράση. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, ότι η Υγεία και η Παιδεία, δεν είναι χώροι για να βγάλει φράγκα. Το απέδειξε η πανδημία».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με αποφάσεις τους η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και φοιτητικοί σύλλογοι. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας