Η Ελλάδα δορυφόρος του Ισραήλ για ναυτικό έλεγχο της ανατολικής Μεσογείου

2661
ισραήλ

Ο αρχηγός του ελληνικού ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, με εντολή του Πάνου Καμμένου και την πλήρη συγκατάθεση του Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποίησε πρόσφατα πολύ ουσιώδη και στρατηγικά σημαντική επίσκεψη στο Ισραήλ, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, σκοπός της επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΝ στο Ισραήλ ήταν να υλοποιήσει την πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο χώρες να ενισχύσουν οργανικά και σε βάθος τη ναυτική τους συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο.
Στόχος αυτής της ναυτικής συνεργασίας, η οποία θα τελεί υπό τη ναυτική ομπρέλα των ΗΠΑ και στην οποία επικουρικά θα συμμετέχουν επίσης Κύπρος και Αίγυπτος, είναι να ελεγχθεί πλήρως η κρίσιμη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και να καταστεί μια αμερικανο-ισραηλινή λίμνη.
Ειδικότερα κατά την επίσκεψη του α/ΓΕΝ στο Ισραήλ συγκεκριμενοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής ναυτικής συνεργασίας των δύο χωρών, πέραν των κοινών ασκήσεων, η αναβαθμισμένη προώθηση ακόμα και της υποβρυχιακής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, που μπορεί να εξελιχθεί και στη δημιουργία κοινής υποβρυχιακής δύναμης.
Αυτή η υποβρυχιακή συνεργασία θα εξελιχθεί με πρόσχημα την προστασία των ενδεχόμενων ενεργειακών επενδύσεων στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα την κατασκευή του αγωγού East Med, την εξόρυξη υδρογονανθράκων και την διασύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας.
Προφανέστατα αυτή η ναυτική συνεργασία, στην ουσία ναυτική δορυφοριοποίηση, της Ελλάδας στο Ισραήλ, δεν είναι καθόλου άσχετη με την πρόσφατη παράδοση της Ελλάδας στις ΗΠΑ κατά την συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον D. Trump.
Η Ελλάδα της μνημονιακής υποδούλωσης ουδέποτε είχε ταυτίσει τόσο υποτελώς τα συμφέροντά της με τις ΗΠΑ και ποτέ με το Ισραήλ και μάλιστα σε μια περίοδο που και οι δύο αυτές χώρες, με διαφορετικό τρόπο και βαθμό η καθεμιά, χάνουν ραγδαία έδαφος και δείχνουν ένα όλο και πιο τυχοδιωκτικό και ανεύθυνο πρόσωπο.
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού:
«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από την Κυριακή 22 έως την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Rear Admiral Eli Sharvit.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον ομόλογό του και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η συμμετοχή μονάδων του ισραηλινού Ναυτικού στην άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 17» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς και η περαιτέρω αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς, κυριότερος εκ των οποίων είναι αυτός των υποβρυχίων.
Ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Χάιφα και ξεναγήθηκε στο υποβρύχιο INS TANIN, τύπου DOLPHIN II. Στη συνέχεια συμμετείχε σε ολιγόωρο πλου με την κορβέτα INS EILAT, τύπου SAAR 5, στις προσβάσεις του λιμένα της Χάιφα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΝ απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο Ολοκαυτώματος “Yad VaShem”, όπου κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε στο μουσείο του.
Επίσης, επισκέφθηκε εταιρείες της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας και ενημερώθηκε για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας