Η Ελλάδα έχει δυνατότητες στις νέες τεχνολογίες. Τις πνίγουν τα μνημόνια!

1947
τεχνολογίες

Η Ελλάδα, παρά την παραγωγική υποβάθμιση που έχει υποστεί από τη μνημονικαή ύφεση και την εγκατάλειψη των παραγωγικών τομέων όλες τις τελευταίες δεκαετίες, δεν είναι ακόμα μια παραγωγική έρημος.
Η Ελλάδα, με αφετηρία την υπάρχουσα παραγωγική βάση, μπορεί να απογειωθεί παραγωγικά, αν απελευθερωθεί από τα δεσμά των μνημονίων, του ευρώ και της λιτότητας και εφαρμόσει πολιτικές ανασυγκρότησης.
Ειδικότερα, όπως δείχνουν πολλά και χαρακτηριστικά παραδείγματα, η Ελλάδα έχει ανεξάντλητες δυνατότητες να βγει μπροστά και στους νευραλγικούς, ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας, τομείς των νέων τεχνολογιών, αν εφαρμόσει τις κατάλληλες πολιτικές.
Η ελληνική εταιρεία Innoetics, που προέκυψε από δουλειά στο ερευνητικό κέντρο ”Αθηνά”, έχει αναπτύξει πρωτοπόρα τεχνολογία σε αρκετούς ηλεκτρονικούς τομείς και ειδικότερα στη μετατροπή κειμένου σε φωνή, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε πολλές σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές.
Η σημασία των τεχνολογικών επιτευγμάτων της εταιρείας, αποτέλεσμα σκληρής ομαδικής προσπάθειας νέων ανθρώπων, έτυχε πολύ γρήγορα της προσοχής του Νοτιαοκορεάτικου κολοσσού Samsung, ο οποίος και έσπευσε, δυστυχώς, να αγοράσει την Innoetics, προκειμένου να αξιοποιήσει τα πρωτοποριακά τεχνολογικά επιτεύγματα της.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την τρέχουσα επικαιρότητα είναι η ελληνική εταιρεία Γκιζελή, η οποία κατασκευάζει μηχανήματα επεξεργασίας μετάλλου και η οποία αναπτύσσει και εξελίσσει νέες τεχνολογίες για τις βιομηχανίες της Ευρώπης.
Η εταιρεία αυτή έχει επεκταθεί σχετικά πρόσφατα με ιδιαίτερη επιτυχία στην ρομποτική, όπου σε συνεργασίας με μια Γερμανική εταιρεία (Boschezt GmbH), πραγματοποιεί εξαγωγές σε 55 χώρες.
Οι περιπτώσεις ελληνικής τεχνολογικής πρωτοπορίας δεν είναι λίγες στη χώρα.
Το δυστύχημα είναι ότι αυτές δεν τυχαίνουν προσοχής, δεν γνωρίζουν κρατική στήριξη και συχνά περνάνε γρήγορα σε ξένα χέρια και το χειρότερο δεν αξιοποιούνται ως αφετηρία για μια συνολικότερη παραγωγική και τεχνολογική αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, προσδίδοντας στην τελευταία δυναμισμό και ορίζοντα.
Ιδιαίτερα, θα προσθέταμε, ότι η μνημονιακή Ελλάδα και το ευρώ πνίγουν στην κυριολεξία τα μεγάλα περιθώρια που έχει η χώρα να γνωρίσει μια πραγματική παραγωγική και τεχνολογική άνθιση, που θα προσφέρει ανάπτυξη και πολλαπλασιαστικά πολλές νέες θέσεις πλήρους και καλά αμειβόμενης εργασίας.
Γι’ αυτό η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη ανατροπή και μια νέα πορεία, η οποία θα αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες για μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη και παραγωγική Ελλάδα με ισχυρή νέα τεχνολογική βάση.
Μια Ελλάδα, η οποία θα σχεδιάζει το μέλλον της, χωρίς την Γερμανική ευρωθηλιά στο λαιμό της και στη βάση νέων προοδευτικών προσανατολισμών, ένα μέλλον παραγωγικό, δημιουργικό και δίκαιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας