Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ο Τραμπ: τρεις λαλούν και δυο χορεύουν

1905
διαστροφές
Με την ανακοίνωση… ύμνο στον Πρόεδρο των ΗΠΑ που κατέρριψε τον… “μύθο” της κλιματικής αλλαγής, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΔΕΗ ισοπέδωσε κάθε έννοια σοβαρότητας.
Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί βάσιμα ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων γύρω από τα ενεργειακά ζητήματα, τις μορφές ενέργειας που αξιοποιούνται και το πώς και πότε αξιοποιούνται; Η απάντηση είναι προφανής και είναι ναι.
Το ίδιο εύκολα οποιοσδήποτε, ακόμα κι αν δεν είναι ειδικός, μπορεί να διαπιστώσει ότι γύρω από τις πράσινες μορφές ενέργειας έχει στηθεί εδώ και χρόνια ένα πολύ μεγάλο κερδοσκοπικό παιχνίδι και ότι μέσω των (μνημονιακών) “συνεργασιών” που επιβλήθηκαν για το… καλό μας, γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν χρυσοφόρα συμβόλαια με εταιρείες χωρών που έχουν πλέον ιδιαιτέρως βαρύνοντα λόγο ως “εταίροι” μας, δηλαδή ως δανειστές μας.
Το να διαπιστώνεις λοιπόν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και να τα καταγγγέλεις, προσπαθώντας -γιατί όχι;- να τα σταματήσεις και να τροποποιήσεις προς όφελος της χώρας τους κανόνες του παιχνιδιού, είναι θεμιτό. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι το σημείο να αρνείσαι την κλιματική αλλαγή και να επικροτείς την απόφαση του… Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.
Περιέργως, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η συνδικαλιστική ένωση όλων των εργαζομένων στη ΔΕΗ, όχι μόνο διήνυσε πολύ εύκολα,χωρίς δισταγμό και δίχως… σκέψη, όλη αυτήν την τεράστια απόσταση αλλά δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί καν το γελοίον του πράγματος.
Γιατί είναι γελοιότητα και μάλιστα μεγάλη, να θεωρείς ότι ο “μύθος” της κλιματικής αλλαγής είναι δημιούργημα “οικονομικών συμφερόντων” και “συγκεκριμένων βιομηχανιών” και να αρνείσαι να δεις -εθελοτυφλώντας- ότι και η αξιοποίηση των ορυκτών πόρων, και τώρα και στο παρελθόν- ήταν (και είναι) επίσης δημιούργημα “οικονομικών συμφερόντων” και (κατά συνέπεια) “συγκεκριμένων βιομηχανιών”!
Η γελοιότητα του κειμένου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ χτυπάει κόκκινο με τις γενικότερες αναφορές στον Τραμπ και την πολιτική του, καθώς με αυτές οι “συνδικαλιστές” προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος “στοχευμένα” και “καθόλου τυχαία” έρχεται να αποδείξει “την απάτη των μεγάλων συμφερόντων” που γίνεται “στις πλάτες των πιο αδύναμων”!
Με αυτά και με εκείνα, από την γραφικότητα στη γελοιότητα και πίσω πάλι, οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στη ΔΕΗ υπονομεύουν ακόμα και την διατήρηση των λιγνιτικών μονάδων για την οποία υποτίθεται ότι αγωνίζονται.
Διότι, τώρα, πιο τραμπιστές από τον Τραμπ και πιο απολίτικοι από τον ακρορεπουμπλικανό γερουσιαστή που έδειχνε μια μπάλα χιόνι για να “αποδείξει” ότι δεν υπάρχει υπερθέρμανση του πλανήτη, δεν μπορούν να υπερασπιστούν, όπως ισχυρίζονται ότι θέλουν, καμιά “πράσινη ανάπλαση”, είτε για τη ΔΕΗ, είτε για τη χώρα.
Γιατί είναι τόσα πολλά τα… πράσινα άλογα που αμόλησαν με την ανακοίνωσή τους ώστε ισοπεδώθηκε απολύτως οποιοδήποτε ίχνος αξιοπιστίας και σοβαρότητας μπορεί να είχαν μέχρι προχτές.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος, είναι δημοσιογράφος του News 24/7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας