Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε κατά της ανακήρυξης της Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσας» του Ισραήλ!

2252
οηε
Πανωλεθρία για τη φιλοπόλεμη και σιωνιστική πολιτική Τραμπ – Νετανιάχου!

Το βράδυ της Παρασκευής (21/12), η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία (128 υπέρ, 9 κατά και 35 λευκά) ψήφισμα κατά της απόφασης των ΗΠΑ για κήρυξη της Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσας» του κράτους του Ισραήλ, αψηφώντας τις δημόσιες και επαίσχυντες απειλές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί «διακοπής της χρηματοδότησης» προς τις χώρες που θα ψηφίσουν εναντίον των ΗΠΑ(!).
Στο κείμενο του ψηφίσματος σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «οποιαδήποτε μέτρα και πράξεις που κατευθύνονται προς την αλλαγή του χαρακτήρα, του καθεστώτος ή της δημογραφικής σύνθεσης της ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ δεν έχουν νομική βάση, είναι μη ισχύοντα και πρέπει να ακυρωθούν».
Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που έρχεται 2 μόλις μέρες μετά την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας (Σ.Α) του Οργανισμού, όπου οι ΗΠΑ ασκώντας το δικαίωμα του «βέτο» μπλόκαραν την λήψη ανάλογης απόφασης (τα υπόλοιπα 14 μόνιμα μέλη του Σ.Α ψήφισαν κατά της απόφασης των ΗΠΑ, ακόμη και η Μ. Βρετανία!), αποτελεί ήττα κατά κράτος για την φιλοσιωνιστική πολιτική του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μία μέρα νωρίτερα είχε ανακοινώσει  με αφορμή την προώθηση του σχετικού ψηφίσματος στη Γενική Συνέλευση ότι θα διακόψει την χρηματοδότηση σε χώρες που λαμβάνουν βοήθεια από τις ΗΠΑ και στηρίζουν το σχετικό σχέδιο. «Λαμβάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, ακόμη και δισεκατομμύρια δολάρια και μετά ψηφίζουν εναντίον μας. Καλώς, παρακολουθούμε αυτές τις ψήφους. Αφήστε τους να ψηφίσουν εναντίον μας. Θα γλυτώσουμε πολλά χρήματα. Δεν μας νοιάζει», είχε δηλώσει την Τετάρτη ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.
Η ίδια απόφαση αποτελεί, ασφαλώς, μεγάλη ήττα και για την φιλοπόλεμη και ρατσιστική, απέναντι στους Παλαιστινίους, πολιτική του Μπένιαμιν Νετανιάχου, που βλέπει το κράτος του Ισραήλ να απομονώνεται ολοένα και περισσότερο σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο, διατηρώντας έναν και μοναδικό σταθερό σύμμαχο από την εποχή της δημιουργίας του, τις ΗΠΑ.
«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του ΟΗΕ «είναι νίκη για την Παλαιστίνη», δήλωσε σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.
Ενδιαφέρον έχει να δούμε ποιες είναι οι 9 χώρες που καταψήφισαν. Εκτός από τις αναμενόμενες ψήφους των ΗΠΑ και του Ισραήλ, είχαμε: Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νήσοι Μάρσαλ, Μικρονησία, Ναούρου και Τόγκο!… Τα σχόλια, δικά σας!…
Ιδού και ο πίνακας με το πώς ψήφισαν όλα τα κράτη-μέλη του Οργανισμού:
Ψηφοφορία ΟΗΕ για Ιερουσαλήμ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας