Η Γαλλία σε τελικό Μουντιάλ μετά από 12 χρόνια: 1:0 το αξιόμαχο Βέλγιο

1410
γαλλία

Η Γαλλία επέστρεψε σε τελικό Μουντιάλ ύστερα από 12 χρόνια και την Κυριακή 15 Ιουλίου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στη Μόσχα το δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της, απέναντι στη νικήτρια του αυριανού ημιτελικού Αγγλία-Κροατία. Οι «τρικολόρ» επιβλήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη με 1-0 του Βελγίου, χάρις στην κεφαλιά του Ουμτιτί στο 51ο λεπτό και έγιναν οι πρώτοι φιναλίστ στη διοργάνωση.

Ο αγώνας ήταν αναμενόμενα έντονος, με πολύ τρέξιμο και πάθος από το πρώτο σφύριγμα του Κούνια. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν δικό τους το πρώτο 25λεπτο, διάστημα στο οποίο έχασαν ευκαιρίες με το διαγώνιο σουτ του Αζάρ στο 15΄ (μόλις άουτ) και το 19΄ (απέκρουσε ο Βαράν), ενώ στο 22΄ ο προωθημένος Αλντερβάιρελντ ανάγκασε τον Λορίς σε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ στη δεξιά γωνία του, στο σουτ που επιχείρησε.

Από εκεί και ύστερα όμως οι «μπλε» ανέβασαν στροφές, ο Ζιρού έγινε αποδέκτης στις πάσες των Ουμτιτί στο 23΄, Παβάρ στο 31΄ και Εμπαπέ στο 34΄, αστοχώντας αντίστοιχα στο σουτ, την κεφαλιά και ξανά στο σουτ που επιχείρησε, σε κάθε μία από τις τελικές προσπάθειές του. Οι Γάλλοι είχαν άλλοι μια καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 39΄ ο Εμπαπέ έβγαλε την κάθετη στον Παβάρ, εκείνος σούταρε και ο Κουρτουά απέκρουσε υπέροχα σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Ντεσάμπ ξεκίνησαν το ίδιο δυνατά στο β΄ ημίχρονο και είδαν την προσπάθειά τους να ανταμείβεται μόλις στο 51ο λεπτό: ο Γκριζμάν εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ουμτιτί πήγε με δύναμη στο άλμα στο πρώτο δοκάρι, πρόλαβε τον ψηλότερό του Φελαϊνί και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, στο 27ο γκολ του Μουντιάλ 2018 που σημειώθηκε από αμυντικό.

Το Βέλγιο σάστισε, αλλά όταν συνήλθε πήρε την κατοχή της μπάλας και έφτασε κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Φελαϊνί στο 65΄, που ήταν ελάχιστα άστοχη. Ο Μαρτίνεθ έκανε άκρως επιθετική την ομάδα του περνώντας Μέρτενς και Καράσκο, όμως οι καλά οργανωμένοι Γάλλοι δεν απειλούνταν ιδιαίτερα, με τον Λορίς πάντως να επεμβαίνει αποτελεσματικά στο μακρινό σουτ του Βίτσελ στο 81΄, στην τελευταία ευκαιρία των Βέλγων να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87΄ Καντέ, 90΄+3 Εμπαπέ – 64΄ Ε. Αζάρ, 71΄ Αλντερβάιρελντ, 90΄+4 Βερτόνγκεν

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουϊντί (86΄ Τολισό), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (85΄ Νζονζί)

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί (80΄ Καράσκο), Ντεμπελέ (60΄ Μέρτενς), Τσαντλί (90΄+1 Μπατσουαγί), Ντε Μπράιν, Ε. Αζάρ, Λουκάκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας