Η Βόρεια Κορέα ανακάλεσε διπλωμάτες από τον ΟΗΕ και την Κίνα

906
κορέα

Τον περασμένο Φεβρουάριο, έγινε η δεύτερη συνάντηση κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι, οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν σε κάποια συμφωνία.

Η Βόρεια Κορέα ανακάλεσε κορυφαίους διπλωμάτες της στην Κίνα και τα Ηνωμένα Έθνη, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο KBS επικαλούμενο πηγές του Πεκίνου.

Οι πηγές αναφέρουν ότι πτήση της Air Koryo, της κρατικής αεροπορικής εταιρίας της Βορείου Κορέας, αναχώρησε σήμερα από το Πεκίνο με προορισμό την Πιονγκγιανγκ μεταφέροντας τον Πρέσβη στην Κίνα, Ji Jae-ryong και τον πρεσβευτή της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη, Kim Song.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι στις 28 Φεβρουαρίου, 2019

Οι δυο υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, θεωρείτε πως έπαιξαν έναν σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον για το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης και την επίλυση της κρίσης μεταξύ της Βορείου και της Νοτίου Κορέας.

Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την εικασία ότι η Πιονγκγιανγκ ανακάλεσε τους διπλωμάτες για να συζητήσουν σχετικά με τη στάση που αναμένεται να κρατήσει από εδώ και πέρα η Ουάσιγκτον και το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βορείους Κορέας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιδράσει η χώρα μετά το ναυάγιο της συνόδου στο Ανόι.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ντόναλν Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ούν συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα του Βιεντάμ, για να ζητήσουν για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου. Ωστόσο ο Τραμπ, αποχώρησε αιφνιδίως από τη συνάντηση όταν ο Κιμ απαίτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να άρει κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Πιονγκγιανγκ.

Τελικά η σύνοδος έληξε χωρίς να υπογραφεί συμφωνία αποπυρηνικοποίησης. Πάντως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο δήλωσε στη συνέχεια ότι η Ουάσιγκτον παραμένει αισιόδοξη για την πορεία των συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα.

Μετά την πρώτη σύνοδο Βορείου Κορέας — ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2018 στη Σιγκαπούρη, ο Τραμπ είχε εκτιμήσει ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν συνιστά πλέον πυρηνική απειλή για την Ουάσιγκτον. Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών είχε καταλήξει σε μια συμφωνία πως εάν η Βόρεια Κορέα προάγει την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου, τότε οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα αναστείλουν τα κοινά στρατιωτικά τους γυμνάσια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας