Η Βαγδάτη στέλνει στρατό στο Β. Ιράκ κατά των Τούρκων

Η Βαγδάτη στέλνει στρατό στο Β. Ιράκ

Κούρδοι και Κούρδισες ελεύθεροι σκοπευτές σκορπούν τον τρόμο, με τις απώλειες των Τούρκων  στρατιωτών να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό το τελευταίο διάστημα, φέρνοντας σε απόγνωση το γενικό επιτελείο στην Άγκυρα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του HPG, τουρκικός θύλακας καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ 4 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

”Την 1η Μαΐου, στις 17.40, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν επίθεση με στόχο μια τουρκική στρατιωτική θέση σε λόφο στην περιοχή του Ζαπ. Το αποτέλεσμα ήταν 4 Τούρκοι στρατιώτες να σκοτωθούν. Μετά την επίθεση,  ο τουρκικός στρατός μετέφερε τα σώματα των ανδρών του από την περιοχή με ελικόπτερα”, αναφέρει η ανακοίνωση των Κούρδων.

Οι Κούρδισες, έχουν προκαλέσει τρόμο στους Τούρκους στρατιώτες με την δράση και κυρίως με την αποφασιστικότητά τους.

Η Κούρδισα αντάρτισσα  Herekol Botan αξιολόγησε τις τουρκικές επιχειρήσεις εισβολής στο Β.Ιράκ.

”Είμαστε όλοι στις θέσεις μας ως αντάρτες ενάντια στις επιχειρήσεις εισβολής που ξεκίνησε η Τουρκία. Δεν είμαστε ξένοι στις επιχειρήσεις εισβολής που έχει επανειλημμένα πραγματοποιήσει η Άγκυρα εναντίον των περιοχών μας.

Αυτή τη φορά, η επιχείρηση εισβολής βρίσκεται στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης AKP-MHP να “γονατίσει” τους Κούρδους.

Αυτές οι επιχειρήσεις δεν είναι μόνο εναντίον των ανταρτών και του κουρδικού λαού, αλλά και εναντίον όλων των καταπιεσμένων λαών που αναζητούν τα δικαιώματά τους”, είπε η ίδια.

Η Χάβι έδωσε το μήνυμα, “εμείς, ως αντάρτισσες του HPG και του YJA, θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος και θα ακυρώσουμε τις επιχειρήσεις κατοχής των Τούρκων. Δεν θα αφήσουμε τις θέσεις μας αγωνιζόμενοι για την ελευθερία του λαού μας μέχρι το τέλος”.

Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους και δεν θα επιτρέψουμε στις στρατιωτικές δυνάμεις του τουρκικού κράτους να μπουν στο έδαφος μας. Θα αντισταθούμε μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματος μας και την τελευταία σφαίρα μας”, κατέληξε η ίδια.

Όταν οι γυναίκες των Κούρδων μιλούν για πόλεμο μέχρι τελευταία ρανίδας τους αίματος τους και τελευταίας σφαίρας, τότε σίγουρα οι Τούρκοι την “έχουν πολύ άσχημα”.

Μετακίνηση Ιρακινών δυνάμεων απέναντι από τους Τούρκους 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εξοπλισμένοι Ιρακινοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στη Μετίνα, η οποία αποτελεί περιοχή στην οποία σημειώνονται οι πιο άγριες πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του PKK.

Τα στρατεύματα της συνοριακής φρουράς του Ιράκ εισήλθαν στην πόλη Κάνι Μασί, κοντά στην οποία βρίσκονται και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και δημιούργησαν στρατιωτική βάση, αφήνοντας υπόνοιες για το τι μέλει γενέσθαι.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τουρκικός στρατός υπέστη σοβαρή ήττα στην προσπάθειά του να καταλάβει τον συγκεκριμένο λόφο στην περιοχή Μετίνα, αλλά και σε ότι αφορά τις αμυντικές ζώνες στο Βόρειο Ιράκ.

Ο λόφος Zendura που έχει υψόμετρο 2 χιλιάδων μέτρων βρίσκεται στην περιοχή Metina, και συνορεύει με το Βόρειο Κουρδιστάν από τα βόρεια, το Χεφανίν από τα δυτικά, το Γκαρέ από το νότο και το Ζαπ από τα ανατολικά.

Ο Nasser Ali, επικεφαλής της περιοχής του Duhok, δήλωσε ότι οι Ιρακινοί συνοριοφύλακες δημιούργησαν τέσσερις στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή του Kani Masi και αναπτύχθηκαν εκεί.

Οι λόφοι Serê Hemê, Badok, Girê Golê και Kevirê Guvîn, όπου είναι εγκατεστημένοι οι Ιρακινοί συνοριοφύλακες, είναι στρατηγικά σημεία κοντά στις βάσεις που δημιούργησαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή.

Ο Nasir Ali είπε επίσης ότι πολεμικά αεροσκάφη και μονάδες πυροβολικού των Τούρκων βομβάρδισαν την περιοχή Kanimasi στις 10:00 π.μ. σήμερα.

Ο δήμαρχος της πόλης Kanimasi, Serbest Sabri δήλωσε ότι 1.200 στρέμματα γης έχουν καεί λόγω βομβαρδισμού και συγκρούσεων ενώ μελισσοκόμοι και άλλοι στην περιοχή θα πεινάσουν λόγω Τουρκίας.

Εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει πολύ η ώρα που Ιρακινοί και Τούρκοι θα ξεκινήσουν αψιμαχίες μεταξύ τους, αφού η Βαγδάτη διαβλέπει προσπάθεια της Άγκυρας να προσαρτήσει ιρακινό έδαφος βάσει του σχεδίου Εθνικού Όρκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας