Η αστυνομική βαρβαρότητα και τα κροκοδείλια δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ

1508
αστυνομική

Με εκτεταμένη επιχείρηση, χθες τα ξημερώματα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εκκένωση κτιρίων στα Εξάρχεια, όπου διέμεναν οικογένειες προσφύγων, και οι εικόνες με τα μικρά παιδιά να οδηγούνται στις κλούβες έκαναν τον γύρο του πλανήτη.

Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εντόπισαν το πρόβλημα της “ανομίας” στη στέγαση ανθρώπων ξεριζωμένων από τον τόπο τους, που θέλοντας να αποφύγουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αναζήτησαν στέγη σε κτίρια από χρόνια ακατοίκητα και εγκαταλελλειμένα.

Αν η βαρβαρότητα της χθεσινής αστυνομικής επιδρομής προκαλεί συναισθήματα αποτροπιασμού, όταν, μάλιστα, συνοδεύεται και από τις εξωφρενικές δηλώσεις του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των αστυνομικών, για “ανθρώπους-σκόνη” και “σκουπίδια”, ανάλογα συναισθήματα προκαλεί και η αχαρακτήριστη προσπάθεια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του βουλευτή Κώστα Ζαχαριάδη, να νομιμοποιήσουν την αστυνομική επιχείρηση, λέγοντας ότι και η κυβέρνηση Τσίπρα υπήρξε εξίσου εχθρική έναντι των καταλήψεων στέγης από πρόσφυγες.

Δηλώσεις που δεν μπορούν να διασκεδαστούν με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία, εντελώς υποκριτικά, αναφέρεται ότι “οι σκηνές των οικογενειών με τα μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε αστυνομικές κλούβες συνιστούν ντροπή για τη δημοκρατία”.

Είναι πολύ πρόσφατη η ανάλογη εκκένωση κατάληψης τον περασμένο Απρίλιο και η σύλληψη των προσφύγων που κατασκήνωσαν κατόπιν στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας ταξιδιωτικά έγγραφα για να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους στη Γερμανία. Ανάμεσά τους και μεγάλος αριθμός μικρών παιδιών. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι εύγλωττη.

Όπως παραμένει ως ανεξίτηλο στίγμα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ανάλογη αστυνομική επιχείρηση της 28ης Ιουλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη. Τότε που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωνε ότι “οι καταλήψεις αυτές είναι καταλήψεις χωρίς αιτία. Είναι μια καρικατούρα συμβόλων που προκαλούν ανασφάλεια στον περίγυρο, προκαλούν μια ψευδαίσθηση ελευθερίας, δεν είναι έκφραση υπεράσπισης δικαιωμάτων”.

Η Ν.Δ. δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και στο ζήτημα αυτό. Άλλωστε, ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα που υπέγραψε με την Ε.Ε. τις συμφωνίες εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα. Όπως ήταν και αυτή που επί χρόνια διατήρησε τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από τα οποία προσπαθούν να διαφύγουν όσοι μπορούν και όπως μπορούν.

Τα κροκοδείλια δάκρυα και η υποκρισία δεν πείθουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας