Η ΑΡΑΣ κατά της πολιτικής δίωξης Παν. Λαφαζάνη

2195
δικογραφίες

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΙΤΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΑΡ.Α.Σ.): Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ- ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.

Σε μια κίνηση πρωτοφανούς αυταρχισμού, επιδόθηκε κλήση στο Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και μάλιστα από το «τμήμα προστασίας του κράτους και του πολιτεύματος», που εκκινεί ποινική διαδικασία σε βάρος του και τον καλεί σε παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης που αφορά στις κινητοποιήσεις ενάντια στη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας του προηγούμενου διαστήματος.

Το εξωφρενικό κατηγορητήριο περιλαμβάνει αδικήματα που καλύπτουν το σχεδόν μισό ποινικό κώδικα και, συγκεκριμένα, ο Π. Λαφαζάνης καλείται να απολογηθεί για αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, φθορά και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά των αστυνομικών οργάνων, οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων και άλλες… ευφάνταστες κατηγορίες.

Πρόκειται για μια κίνηση πολιτικής δίωξης που στόχο έχει να διασπείρει την τρομοκρατία και να καταστείλει το μαζικό λαϊκό κίνημα που έχει αναπτυχθεί ενάντια στους ανάλγητους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για την εξασφάλιση και την κερδοφορία των τραπεζών από τη φτωχοποίηση των δανειοληπτών πολιτών. Η Λαϊκή Ενότητα πρωτοστάτησε, στήριξε από την αρχή και συνεχίζει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις αυτό το μεγάλο κοινωνικό κίνημα, που στέκεται σε πείσμα της κυβέρνησης και των μνημονιακών απολογητών, ζωντανό παράδειγμα της δύναμης των λαϊκών αγώνων και της δυνατότητάς τους να πετυχαίνουν νίκες και να μπλοκάρουν την υλοποίηση των μέτρων καταλήστευσης του λαού.

Στο πρόσωπο του Π. Λαφαζάνη στοχοποιείται ολόκληρο το λαϊκό κίνημα, όλοι και όλες οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που επιμένουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού απέναντι στα ΜΑΤ και το χημικό πόλεμο που έχει εδώ και μήνες εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν αρκέστηκε στην άγρια κατασταλτική πολιτική που πρόσφατα έστειλε στο νοσοκομείο αγωνιστές, ακόμη και προχωρημένης ηλικίας, με τραύματα, αναπνευστικά προβλήματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η επιχείρηση δίωξης του Π. Λαφαζάνη, αποτελεί συνέχεια και συγκεφαλαιώνει τις διώξεις δεκάδων άλλων αγωνιστών της αριστεράς και του κινήματος, όπως οι διωκόμενοι στο Βόλο, στο Ναύπλιο και στη Θεσσαλονίκη για την συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς. Η δίωξη ενός σημαντικού στελέχους της ελληνικής αριστεράς, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, με μακροχρόνια κοινοβουλευτική θητεία, πρώην υπουργού στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος βρίσκεται στην ηγεσία ενός πολιτικού φορέα της ριζοσπαστικής αριστεράς που σήμερα δεν εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο μόνο εξαιτίας του ληστρικού ορίου του 3 %, είναι ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες:

  • Πρώτα από όλα τους χιλιάδες αγωνιστές που εδώ και δύο χρόνια αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς αλλά και ευρύτερα στις μνημονιακές ρυθμίσεις. Όταν επιχειρείται να διωχθεί ένα πρόσωπο σαν τον Π. Λαφαζάνη είναι προφανές ότι όποιος συμμετέχει σε αυτές τις κινητοποιήσεις ενδεχόμενα μπορεί να βρεθεί στην ίδια θέση.
  • Ευρύτερα θέλουν να προβάλλουν προς τις λαϊκές τάξεις ότι κάθε είδους διεκδίκηση είναι περιθωριακή, παραβατική ή και οδηγεί στην «υπονόμευση του πολιτεύματος».
  • Είναι επίσης ένα μήνυμα προς τους εντολοδότες αυτής της κυβέρνησης, το ελληνικό κεφάλαιο αλλά και τους ιμπεριαλιστικούς παράγοντες ΗΠΑ και Ε.Ε. ότι αυτή η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πάρει ακραίες επιλογές για να υλοποιήσει την πολιτική της.

Η δίωξη αποτελεί σοβαρή ποιοτική αναβάθμιση της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους και είναι δείκτης του πραγματικού κινδύνου για αυταρχικοποίηση της πολιτικής σκηνής. Είναι ένα ακόμη διαπιστευτήριο που δίνει η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο κεφάλαιο και τις τράπεζες, τους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ για να μην υπάρχει ούτε μία αμφιβολία σε σχέση με τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Είναι το πρόσωπο της εποχής μόνιμου μνημονιακού καθεστώτος μετά την περίφημη «έξοδο από τα μνημόνια». Εντάσσεται σε μια συνολική συγκυρία συντηρητικής μετατόπισης που υποδαυλίζεται από τη μια από την ανάδειξη εθνικιστικών ιδεολογημάτων με σημείο αιχμής το μακεδονικό ζήτημα και από την άλλη από την «αντιπολιτευτική» πολιτική της ΝΔ που στηρίζεται στο ιδεολόγημα του «Νόμου και της Τάξης», με μπροστάρηδες γνωστά ακροδεξιά στοιχεία, όπως ο Άδωνις και ο Βορίδης που αναπολούν δημοσίως τις διώξεις σε βάρος της αριστεράς, τις εξορίες και την πολιτική φίμωση.

Εντάσσεται, επίσης, στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να θωρακισθεί από την πίεση που δέχεται εν όψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, μίας και ο βασικός πολιτικός του στόχος είναι να ανακόψει τις διαρροές προς τη ριζοσπαστική αριστερά αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, το «ανέφικτο» της πολιτικής της πρότασης και τα «παραβατικά – ποινικά» στοιχεία της πολιτικής πρακτικής. Πρόκειται, δηλαδή, για μία άμεση αξιοποίηση του δικαστικού – αστυνομικού μηχανισμού στην οιονεί προεκλογική περίοδο που έχουμε ήδη εισέλθει.

Η πολιτική της στοχοποίησης, της φίμωσης και της κινητοποίησης του κατασταλτικού δικαστικού μηχανισμού δεν τρομοκρατεί το λαϊκό κίνημα. Πρέπει να βρει απέναντί της το μαζικό λαϊκό κίνημα και τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά και το σύνολο της αριστεράς. Απέναντι στην καταστολή απαντάμε με το δυνάμωμα των αγώνων, με ακόμη πιο μαζική και πιο μαχητική συμμετοχή στους αγώνες για το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών και των εξώσεων οφειλετών, ενάντια στις περικοπές του λαϊκού εισοδήματος, στις διακοπές ρεύματος και άλλων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας