Η Ανυπότακτη Αττική στηρίζει την κινητοποίηση για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

1098
αττική

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ στηρίζει τη συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή μαζί με κοινωνικούς φορείς και πολίτες, την Τετάρτη 20/3/2019, ώρα 18:00 στο Πάρκο Χωροφυλακής (Λεωφόρος Μεσογείων, απέναντι από το ΥΠΕΝ) με αίτημα να υποχρεωθεί το ΥΠΕΝ και ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Σ. Φάμελλος να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με την υπόθεση του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να εμπαίζει τους πολίτες, τηρώντας σιγή ιχθύος αναφορικά με το ζήτημα της απαιτούμενης έκδοσης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και της σύστασης δημόσιου Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή. Για άλλη μια φορά, κατά την προσφιλή του μέθοδο, οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού την περασμένη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5/6/2018, ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες εντός τριμήνου, ήταν κενό γράμμα.

Την ίδια στιγμή οι αρχές της Αυτοδιοίκησης, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Ζωγράφου στηρίζουν στην απραξία της Κυβέρνησης, υπονομεύοντας τις δυνατότητες δημιουργίας ενός αναγκαίου πνεύμονα πρασίνου. Η Περιφέρεια Αττικής και οι αρχές της αυτοδιοίκησης θα όφειλαν να είναι συμπαραστάτης στον αγώνα των πολιτών και να ασκήσουν πίεση προς πάσα κατεύθυνση για την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Δε φαίνεται, βέβαια, η Κυβέρνηση αλλά και η Περιφέρεια Αττικής να επιδεικνύουν την ίδια απραξία όταν πρόκειται να αδειοδοτήσουν ή και να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρηματικές βλέψεις κερδοσκοπικών συμφερόντων για την τσιμεντοποίηση των ελάχιστων ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει στην Αττική για σκοπούς που καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες της κοινωνίας και τα δημόσια οφέλη.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων για την άμεση δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή χωρίς εμπορικές και επιχειρηματικές παρεμβάσεις και χρήσεις.

Απαιτούμε να μπει τέλος στον εμπαιγμό! Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, τον αρμόδιο Υπουργό και κάθε αρμόδιο φορέα να προχωρήσουν άμεσα στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Οι κάτοικοι της Αττικής έχουν ανάγκη αλλά και δικαίωμα για πράσινο, για φυσικούς πνεύμονες ζωής, για ελεύθερους χώρους δημόσια προσβάσιμους σε όλους, για ποιότητα ζωής. Θα κερδίσουμε δικαιώματα μας με ανυποχώρητους αγώνες!

 

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ

Για μια Αττική των Αγώνων- Για τα δικαιώματα των πολλών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας