Η ανυπαρξία της Ε.Ε στην κρίση με το Ιράν(και η Ελλάδα)

στάσης

Όταν γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις,πρώτη βγαίνει συνήθως η Ε.Ε και τις καταδικάζει με το γνωστό τροπάριο ότι καταδικάζει την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται .Όταν όμως η τρομοκρατική επίθεση ασκείται από Κράτος, ακόμα και αν το κράτος ανήκει στην δήθεν Δύση,τότε έχουμε κρατική τρομοκρατία. Εστάθη αδύνατον στην Ε.Ε να καταδικάσει την δολοφονία του Στρατηγού Σουλεϊμανί, επισήμου του Ιράν στο αεροδρόμια της Βαγδάτης από τις Η.Π.Α. Έτσι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  υποχρεώθηκε να κάνει την εξής δήλωση με ημερομηνία 3 Ιανουαρίου:

“Ο κύκλος της βίας,των προκλήσεων και των αντιποίνων που παρατηρείται στο Ιράκ τις τελευταίες εβδομάδες πρέπει να σταματήσει.Η περαιτέρω κλιμάκωση πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.Το Ιράκ παραμένει μια πολύ εύθραυστη χώρα.Ο υπερβολικός αριθμός όπλων και παραστρατιωτικών ομάδων επιβραδύνει την διαδικασία για την αποκατάσταση της φυσιολογικής καθημερινής ζωής των πολιτών του Ιράκ.Υπάρχει κίνδυνος γενικευμένης έξαρσης της βίας σε ολόκληρη την περιοχή και ανόδου σκοτεινών δυνάμεων της τρομοκρατίας που ευδοκιμούν σε περιόδους θρησκευτικών και εθνικιστικών εντάσεων.”

Τα σχόλια περιττεύουν σε μια δήλωση που μπορεί ακόμα και το ΥΠΕΞ των Η.Π.Α, να έχει συντάξει.Δείχνει επίσης την ανικανότητα και ανυπαρξία της Ε.Ε σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της ανθρωπότητας.Την ίδια στιγμή ανεβαίνει στα ύψη η τιμή του πετρελαίου ενώ ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να στείλει στρατό στην Λιβύη.

Δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει ακόμα μέλος αυτής της ανίκανης Ε.Ε. Επιπλέον έχει την ατυχία να έχει στενές συμμαχικές σχέσεις με δυο κράτη, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, που ασκούν κρατική τρομοκρατία.Τίθεται έτσι σε κίνδυνο ο Ελληνικός λαός γιατί κράτη που ασκούν κρατική τρομοκρατία μπορεί εύκολα να την ασκήσουν και κατά των συμμάχων τους, όπως συνέβη με το Ιράκ.

Αντί οι δήθεν πολιτικές ηγεσίες της ανθρωπότητος να ασχολούνται με αλληλοσφαγές, θα μπορούσαν να σχηματίσουν και να οργανώσουν μια αερογέφυρα σωτηρίας για να σωθεί η  ήπειρος και το κράτος της Αυστραλίας που είναι τυλιγμένο στις φλόγες. Αντ’ αυτού ανάβουν και άλλες φωτιές.

4 Ιανουαρίου 2020

 

*Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος Πρέσβης επί τιμή

**Πηγή: konstantakopoulos.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας