Η Αλγερία μετά την Γαλλία τα βάζει και με Ισραήλ!

882
Η Αλγερία μετά την Γαλλία τα βάζει και με Ισραήλ!

Στενές φιλικές σχέσεις ανάμεσα σε Αλγερία και Άγκυρα!

Σαν να μην έφτανε η κόντρα της με την Γαλλία που οδήγησε στην απόφαση να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη, τώρα η Αλγερία προκαλεί ανησυχία με την δράση της στην ευρύτερη περιοχή!

Αποκαλύφθηκε πως προ ημερών το ναυτικό της Αλγερίας έδιωξε υποβρύχιο του Ισραήλ από τα διεθνή ύδατα!

Το Εθνικό Ναυτικό της Αλγερίας εντόπισε ένα ισραηλινό υποβρύχιο “Δελφίνι” την περασμένη εβδομάδα στα όρια των διεθνών υδάτων της Αλγερίας, το κυνήγησε και το ανάγκασε να ανέβει στην επιφάνεια πριν φύγει από την περιοχή, ανέφερε την Παρασκευή το MENADEFENSE.

Αυτό συνέβη αφού ο Ρώσος δημοσιογράφος Darko Todorovski αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό σε ένα tweet την Πέμπτη: “Στα ανοικτά των ακτών της Αλγερίας, ένα ισραηλινό υποβρύχιο τύπου Dolphin προσπάθησε να παρακολουθήσει την εκτόξευση εκπαίδευσης ενός πυραύλου κρουζ Club-S από ένα υποβρύχιο 636 , αλλά με τη σειρά του, ανακαλύφθηκε και καταδιώχθηκε από δύο υποβρύχια. Το ανάγκασαν να βγει στην επιφάνεια και να εγκαταλείψει την περιοχή”.

Ο ιστότοπος αποκάλυψε ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ναυτικού της Αλγερίας στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου.

«Η άσκηση, στην οποία συμμετείχαν πολλές αλγερινές ναυτικές μονάδες, είχε σκοπό να καταδείξει τις δυνατότητες σε βάθος επίθεσης ή καταστροφής των στόχων στη θάλασσα σε πολύ μεγάλες αποστάσεις», ανέφερε λεπτομερώς ο ιστότοπος.

Σύμφωνα με το MENADEFENSE: “Το υποβρύχιο της κατηγορίας Ισραηλινό Δελφίνι εντοπίστηκε με παθητική ανίχνευση, εντοπίστηκε και αναγκάστηκε να βγει στην επιφάνεια σε διεθνή ύδατα και να εγκαταλείψει την περιοχή”

Αφού το ισραηλινό υποβρύχιο περικυκλώθηκε από υποβρύχια της Αλγερίας και με δύο αεροσκάφη πάνω από την επιφάνεια του νερού , το πλήρωμα του ισραηλινού υποβρυχίου αποφάσισε να βγει στην επιφάνεια: “Για να δηλώσει ότι εγκατέλειπαν την αποστολή και απομακρύνθηκαν από τις ακτές της Αλγερίας”

Ιδιαίτερη σημασία έχει πως η Τουρκία έχει κερδίσει σημαντική μόχλευση στη Βόρεια Αφρική γενικότερα, και στην Αλγερία ειδικότερα, το τελευταίο διάστημα!

Η Αλγερία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στην Αφρική μετά την Αίγυπτο, με συναλλαγές που το 2020 ανήλθαν στα 4,2 δισ. Δολάρια. Για οι δύο πλευρές θα ήθελαν να επεκτείνουν το εμπόριο στα 5 δισ. Δολάρια το 2021, ξεπερνώντας την Αίγυπτο. Η Τουρκία, η οποία έχει επενδύσει 3, 5 δισ. Δολάρια στην Αλγερία, έχει επίσης γίνει ο κορυφαίος ξένος επενδυτής εκτός του τομέα των υδρογονανθράκων, μεγαλύτερος από τη Γαλλία. Επίσης, δίνει το “παρών’ στις κατασκευές, στα υφάσματα, στον χάλυβα, στα τρόφιμα και στην ενέργεια. Περισσότερες από 1.200 τουρκικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αλγερία, απασχολούν περισσότερους από 10.000 ανθρώπους. Τον περασμένο Ιανουάριο για παράδειγμα, τρεις τουρκικοί κατασκευαστικοί όμιλοι -Atlas Grup, Ozgur San, Doruk Construction- έλαβαν συμβόλαιο 1,2 δισ. δολαρίων για την κατασκευή 4.400 μονάδων κοινωνικής στέγασης σε διάφορες περιοχές της Αλγερίας.

Η εξέχουσα θέση της Τουρκίας στην Αλγερία αναμένεται να διαρκέσει, καθώς η σχέση έχει ενισχυθεί από την πρόσφατη υπογραφή επτά συμφωνιών συνεργασίας για την ενέργεια, τη γεωργία, και τον τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας