Η Άγκυρα στέλνει το αντιαεροπορικό σύστημα KORKUT στο Κίεβο!

645
Η Άγκυρα στέλνει το αντιαεροπορικό σύστημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ASELSAN πρόκειται να παρουσιάσει  το τουρκικής προέλευσης αντιαεροπορικό σύστημα KORKUT στις Ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, κατά την 17η έκθεση “Όπλα και Ασφάλεια 2021” ,που θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο μεταξύ 15-18 Ιουνίου.

Παράλληλα  ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι η Ουκρανία προτίθεται να αγοράσει το εν λόγω τουρκικό σύστημα  αντιαεροπορικής άμυνας

Το υπόψιν αντιαεροπορικό σύστημα  χαμηλού υψομέτρου “KORKUT” αναπτύχθηκε από την εταιρεία ASELSAN, χρησιμοποιώντας πλήρως εθνικούς πόρους της Τουρκίας, την πώληση του οποίου διαπραγματεύεται με την Ουκρανία, η  Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB).

Σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο ειδήσεων της Ουκρανίας “Defense Express”, ο οποίος συνεργάζεται με περισσότερες από 100 εταιρείες και οργανισμούς, φέρεται ότι η Ουκρανία μπορεί να αγοράσει το “KORKUT” από την Τουρκία. Η παραγγελία αγοράς αναμένεται να γίνει από το Κίεβο μετά το πέρας της έκθεσης  “όπλα και Ασφάλεια 2021”.

Η Τουρκία πούλησε συνολικά έξι drone Bayraktar TB2 και τρεις σταθμούς ελέγχου εδάφους στην Ουκρανία το 2019 και οι δύο σύμμαχοι υπέγραψαν συμφωνία τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, επιτρέποντας στην Ουκρανία να δημιουργήσει τα δικά της αντίγραφα του TB2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα drone της Τουρκίας κατέστρεψαν τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα Pantsir στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς η ανάπτυξη των UAV της Άγκυρας πιστώθηκε για τις νίκες που απέσπασαν οι σύμμαχοι της Τουρκίας σε Ασία και Αφρική.

Το Σύστημα  Αντιαεροπορικής Άμυνας της ASELSAN (KORKUT) έχει πρόσφατα σχεδιαστεί και αναπτυχθεί, για να παρέχει αποτελεσματική αντιαεροπορική  άμυνα σε Μονάδες του Τουρκικού στρατού, ενάντια στις σύγχρονες απειλές αέρα.

Το σύστημα αποτελείται από μια διμοιρία, τριών 35 mm πυροβόλων πυρός  και ένα όχημα διοίκησης που μπορεί να λειτουργήσει πλήρως αυτόνομα.

Κάθε πλατφόρμα όπλων φέρει ένα διπλό κανόνι Oerlikon KDC-02 2 × 35 mm, που κατασκευάζεται κατόπιν άδειας από την MKEK. Κάθε οπλικό σύστημα μπορεί να πυροβολήσει έως και 1100 βολές το λεπτό σε απόσταση 4 χιλιομέτρων.

Το όχημα χειρισμού και ελέγχου έχει αποτελεσματική εμβέλεια ραντάρ 70 km.

Οι διαμορφώσεις οχημάτων συστήματος όπλων και οχημάτων χειρισμού και ελέγχου που έχουν σχεδιαστεί βάσει του έργου Korkut βασίζονται στο FNSS ACV-30  και είναι πλήρως αμφίβιο και έχουν την ικανότητα να προωθούνται σε βαθιά νερά και ποτάμια.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν παραγγείλει 40 οπλικά συστήματα, οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το 2022. 

Ως αποτελεσματική, αξιόπιστη και άμεση λύση ΄παροχής αντιαεροπορικής άμυνας από την ASELSAN, το KORKUT Platoon πραγματοποιεί με επιτυχία όλες τις λειτουργίες ανίχνευσης, παρακολούθησης, αναγνώρισης και καταστροφής του στόχου.

Η σειριακή παραγωγή των συστημάτων KORKUT ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017 και η πρώτη παρτίδα οχημάτων  παραδόθηκε στις τουρκικές χερσαίες δυνάμεις τον Μάιο του 2018.

Το σύστημα KORKUT είναι ικανό να κινείται μαζί με τεθωρακισμένους και μηχανοκίνητους Σχηματισμούς, παρέχοντας τους αντιαεροπορική προστασία.

Αυτή είναι και η κυρίως τακτική χρησιμοποίησή του, ενώ επικουρικά  μπορεί να εξασφαλίσει και αντιαεροπορική προστασία κατά σταθερών ζωτικών στόχων, όπως Σταθμοί Διοικήσεως, αποθήκες πυρομαχικών, έργων κοινής ωφελείας

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι η Τουρκία συσφίγγει ακόμη περισσότερο τη στρατιωτική της συνεργασία με την Ουκρανία, κάτι το οποίο ευελπιστεί να της φανεί χρήσιμο στις επικείμενες συνομιλίες Μπάϊντεν -Ερντογάν.

Αυτό βέβαια θα δυσαρεστήσει τη Ρωσία, η οποία θα δεί τους τεθωρακισμένους και μηχανοκίνητους Σχηματισμούς της Ουκρανίας, να προστατεύονται αντιαεροπορικά με τα τουρκικά KORKUT.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας