Η Άγκυρα στέλνει νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στην Ιντλίμπ

780
άγκυρα

Η Άγκυρα έστειλε, ενόψει της συνάντησης Ερντογάν – Πούτιν στο Σότσι, νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στην Ιντλίμπ, προκειμένου να ενισχύσει την διαπραγματευτική της θέση.

Η Τουρκία, η οποία προσπαθεί να εμποδίσει μια μεγάλης έκτασης επίθεση του συριακού κυβερνητικού στρατού και των συμμάχων του στην Ιντλίμπ, έστειλε στρατιωτικές ενισχύσεις σ’ ένα από τα παρατηρητήρια που έχει δημιουργήσει στη συριακή αυτή επαρχία η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, αναφέρει σήμερα (17/9) ο Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, οι ενισχύσεις αυτές, που αποτελούνται κυρίως από άρματα μάχης και άλλους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, είναι οι μεγαλύτερες που έχουν σταλεί στην Ιντλίμπ από την αρχή Σεπτεμβρίου.

Οι ενισχύσεις εστάλησαν χθες (16/9) με μια “αυτοκινητοπομπή πενήντα οχημάτων” προς το τουρκικό παρατηρητήριο στη Ζισρ αλ-Σουγούρ, στη νοτιοδυτική περιοχή της Ιντλίμπ.

Η Τουρκία διαθέτει συνολικά δώδεκα παρατηρητήρια στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία αποτελεί μία από τις “ζώνες αποκλιμάκωσης” που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της λεγόμενης διαδικασίας της Αστανά που έχει αναδόχους την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τους αντάρτες, και τη Ρωσία και το Ιράν, συμμάχους της συριακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία έστειλε τις τελευταίες ημέρες αυτοκινητοπομπές στρατιωτικών ενισχύσεων προς τα παρατηρητήρια, τα οποία ελέγχονται από εκατοντάδες Τούρκους στρατιωτικούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας