Ηρωικοί Αρμένιοι και Έλληνες πολίτες εθελοντές στο μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

4019
ναγκόρνο

Οι συγκρούσεις μαίνονται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Καμία στρατιωτική δύναμη κανένας πανίσχυρος στρατός δεν μπορεί να κάμψει το φρόνημα και την αγωνιστικότητα του αρμενικού λαού για να υπερασπιστεί την πατρική του γη…

Ο Γάλλος πρόεδρος καυτηρίασε για άλλη μια φορά τα πολεμοχαρή μηνύματα του Τούρκου Προέδρου καταγγέλλοντας  και την εισβολή Σύριων μισθοφόρων, της Sultan Myrad, SNA, TFSA, στο νέο πολεμικό μέτωπο στον Νότιο Καύκασο , δια αντιπροσώπων, του Ερντογάν.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός, αναρωτιέται: “Γιατί η Τουρκία επέστρεψε στον Νότιο Καύκασο 100 χρόνια αργότερα; Για να συνεχίσει την γενοκτονία των Αρμενίων…”

Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να μην υπολογίζει ούτε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αλλά ούτε και την ανακοίνωση τον προέδρων των ΗΠΑ, Ρωσίας και Γαλλίας,  που καλούν τις εμπόλεμες πλευρές να τερματίσουν, άμεσα, τις εχθροπραξίες, να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός και να επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω η αιματοχυσία.

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει δηλώσει ότι η μόνη λύση είναι η “επανάκτηση εδαφών από τους Αζέρους που είναι αδέρφια του τουρκικού λαού”. Μάλιστα, ο Μ. Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει ότι κάθε επίθεση σε χωριό του Μπακού, θεωρείται επίθεση σε τουρκικό χωριό.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, απέκλεισε την πιθανότητα κατάπαυσης του  πυρός τονίζοντας ότι οι μεγάλες δυνάμεις, ανάμεσα τους και η Ρωσία, αγνόησαν το πρόβλημα για 30 ολόκληρα χρόνια και ότι επιτέλους ήρθε η ώρα για το Αζερμπαϊτζάν να φροντίσει για τη επίλυσή του.

Οι Αρμένιοι της διασποράς ξεσηκώνονται . Απ’ άκρη σ’ άκρη ετοιμάζονται να φύγουν για να πολεμήσουν, να υπερασπιστούν την πατρίδα τους

Ξεσηκωμός και στην Ελλάδα! Έλληνες και Αρμένιοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα αλληλεγγύης και αποδεικνύοντας έμπρακτα τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των λαών μας, διατηρώντας στη μνήμη και την ταυτόσημη πορεία εξόντωσης στους μαρτυρικούς τόπους, στα βάθη της Ανατολίας.

Από Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Χαλκιδική και Θεσσαλία,  Έλληνες και Αρμένιοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, να δηλώσουν παρών και να επιτελέσουν το χρέος τους να υπερασπιστούν τον αρμενικό λαό ενόψει της νέας τουρκικής-αζέρικης επίθεσης.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Greek City Times, Paul Antonopoulos, παρευρέθηκε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ιάκωβος Σταματιάδης, Αρμένιος, μέλος της αποστολής που θα μεταβεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Έλληνα δημοσιογράφο τόνισε ότι: ” δεν μπορώ να κάθομαι εδώ και να κοιτάζω τι συμβαίνει στην πατρίδα μου και να μην πολεμάω. Θα πάω στην Αρμενία να υποστηρίξω την χώρα μου και να πολεμήσω”. Και ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο γιατί είναι σημαντικό για αυτόν να πάει στην Αρμενία και να πολεμήσει, απάντησε: ” Βάζω την χώρα μου πάνω από όλα. Είμαι αγχωμένος και θυμωμένος γιατί η χώρα μου αμύνεται ενώ αυτοί ( οι Αζέροι) έχουν εισβάλλει στη γη μας”.

Ο 30χρονος Έλληνοαρμένιος απηύθυνε μήνυμα και στην ελληνική κυβέρνηση:

Θέλω να πω στην κυβέρνηση να υποστηρίξει ανοιχτά την Αρμενία. Έχω Έλληνες φίλους. Ζω στην Ελλάδα. Γνωρίζω ότι οι Έλληνες είναι μαζί μας. Θέλουν να έρθουν μαζί μας να πολεμήσουν στο Artsakh”.

Τόνισε ότι για εκείνον και όλους τους Αρμένιους, οι Έλληνες είναι ήρωες και επιβεβαίωσε ότι εκείνος, προσωπικά γνωρίζει ότι 35, περίπου, Ελληνοαρμένιοι και 20 Έλληνες ετοιμάζονται να φύγουν για το μέτωπο.

Ο Ιάκωβος Σταματιάδης είπε και κάτι άλλο σημαντικό: “Αισθάνομαι Έλληνας. Αγαπώ την Ελλάδα με όλη μου την καρδιά. Δεν θα διστάσω να πολεμήσω στο πλευρό των Ελλήνων, αν ξεσπάσει πόλεμος με την Τουρκία“.

Δείτε το βίντεο με την συγκλονιστική συνέντευξη του Ιάκωβου Σταματιάδη:

https://www.facebook.com/greekcitytimes/videos/327725851652144/

 

*Πηγή: Paul Antonopoulos- Greek City Times 

** H Φωτογραφία του άρθρου από το αρχείο του Paul Antonopoulos

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας