ΗΠΑ: Τα “δίνουν όλα” για πόλεμο-Αν χάσουν, “χάνουν τα πάντα”

1883

Οι ΗΠΑ του Μπάιντεν, επιδιώκοντας μανιωδώς την πρόκληση Ουκρανορωσικού πολέμου, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τον παγκόσμιο ρόλο τους.

Οι ΗΠΑ, μέσω της επιδίωξης Ουκρανορωσικού πολέμου, δίνουν την ύστατη μάχη για να κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο ενωμένη υπό την ηγεμονία τους την άλλοτε κραταιά Δύση, για να περιορίσουν επίσης δραστικά το ρόλο της Ρωσίας και δια της μείωσης της δραστικότητας της Μόσχας να δυσχεράνουν τη σύσφιξη της Συνορωσικής συμμαχίας.

Υπολογίζουν ότι έτσι μπορεί να χαθεί για την Ουκρανία το Ντονμπάς, ίσως και όλη η Ανατολικά του Δνείπερου Ουκρανία, αλλά το τίμημα που θα πληρώσει για αυτό η Ρωσία πιστεύουν ότι θα είναι σκληρότατο. Η Ρωσία θα έχει πολλούς νεκρούς για να πετύχει νίκη στο Ουκρανικό μέτωπο και στη συνέχεια ίσως χωθεί βαθιά σε ατελείωτη σύρραξη στον Ουκρανικό βάλτο. Ενώ οι ΗΠΑ με αφορμή τη Ρωσική εισβολή θα ματαιώσουν οριστικά τον NordStream 2,  θα βάλουν σε πλήρη κίνηση την απεξάρτηση της Ευρώπης από το Ρωσικό φυσικό αέριο, προωθώντας το αμερικάνικο LNG και κυρίως θα σηκώσουν νέα ψυχροπολεμικά τείχη στην Ευρώπη, με την τελευταία και κυρίως τη Γερμανία, ξανά και πλήρως στο “τσεπάκι” τους!

Με δυο λόγια οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προκαλέσουν ένα πόλεμο, ο οποίος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει πολύ ευρύτερες διαστάσεις, θα θυσιάσει σίγουρα την Ουκρανία και θα καταστρέψει οικονομικά και κοινωνικά την Ευρώπη και όλα τούτα μόνο και μόνο για να επιτύχουν ματαίως τα μακάβρια, ατελέσφορα και αδιέξοδα σχέδιά τους που θα τις κρατήσουν σε ένα ηγεμονικό ρόλο.

Όλα δείχνουν ότι η Ρωσία αλλά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες και σίγουρα οι ευρωπαϊκοί λαοί, δεν είναι διατεθειμένοι να καταστούν χρήσιμοι ηλίθιοι στους ακραίους τυχοδιωκτισμούς της Ουάσιγκτον και τους νεοψυχροπολεμικούς ιέρακες του Λευκού Οίκου.

Η Ελλάδα του πολιτικού κατεστημένου  πρέπει να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά ως αθλιέστατο αμερικάνικο προτεκτοράτο και μάλιστα με διακομματική συναίνεση.

Η Αριστερά και φυσικά δεν εννοώ τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλει να πάρει σαφή θέση και να αφήσει τις απαράδεκτες και εκτός τόπου και χρόνου τοποθετήσεις περί “ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών” απέναντι στους οποίους πρέπει να είναι ουδέτερη και απλώς να διεκδικεί σε χαμηλούς μάλιστα τόνους να μην υποβοηθήσει η χώρα μας τις ΗΠΑ.

Οι πατριωτικές δημοκρατικές αντιϊμπεριαλιστικές δυνάμεις του τόπου πρέπει σαφώς να εργασθούν και να αγωνισθούν σθεναρά αυτήν την ώρα για την ήττα των φρικτών αμερικανικών σχεδιασμών και για μια ειρηνική, δίκαιη έκβαση της Ουκρανικής κρίσης με την παροχή ουσιαστικών δεσμευτικών εγγυήσεων ασφαλείας προς την Ρωσία, τη μη ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ και την εγκατάλειψη κάθε είδους νεοψυχροπολεμικών διαιρετικών τειχών στην ήπειρό μας.

Και η Ελλάδα θα πρέπει να ταχθεί με όλες της τις δυνάμεις σε ένα τέτοιο προσανατολισμό, διότι η επικράτηση των ΗΠΑ στην Ουκρανική κρίση δεν θα αποτελέσει μόνο μια γενικότερη ευρωπαϊκή καταστροφή αλλά και θα έχει ως αποτέλεσμα ένα ελληνικό βατερλώ για Κύπρο, Αιγαίο, Αν.Μεσόγειο, αφού σε μια τέτοια περίπτωση η Τουρκία, ως επιτήδειος ουδέτερος, θα επιλέξει να προωθήσει άξονα με τις ΗΠΑ στην περιοχή.

Ο κόσμος έχει αλλάξει και κάτω από τη μύτη μας αλλάζει ακόμα πιο βαθιά και γρήγορα. Η Ρωσία έχει αναβαθμιστεί και διαδραματίζει ένα κεντρικό ρόλο στην Ευρώπη, την περιοχή μας, την Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή και κατά πάσα πιθανότητα θα βγει κερδισμένη, αν όχι νικήτρια από την παρούσα κρίση. Η Ελλάδα αν θέλει να επιβιώσει αλλά και να ανυψωθεί, οφείλει να βγάλει τις παρωπίδες και από τα πόδια της τα αμερικανοατλαντικά και γερμανικά βαρίδια.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας