ΗΠΑ: Περικοπή βοήθειας ασφαλείας στην Παλαιστίνη

1476
πρωθυπουργέ

Η κυβέρνηση της Παλαιστίνης απέστειλε επιστολή στη διοίκηση των ΗΠΑ, ζητώντας την περικοπή βοήθειας ασφαλείας, που είναι πλέον, η μόνη εναπομένουσα βοήθεια που παρέχεται από τις ΗΠΑ προς τους Παλαιστινίους, εάν τεθεί σε ισχύ ο νόμος περί αντιτρομοκρατίας (ATCA).

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΑΠ, Δρ. Σαέμπ Ερεκάτ επανέλαβε ότι «…θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή» και ανέφερε ότι, οι ΗΠΑ έχουν ήδη, από πέρυσι, περικόψει το ποσό των 844 εκατομμυρίων δολαρίων οικονομικής βοήθειας προς στους Παλαιστινίους, συμπεριλαμβανομένων των 359 εκατομμυρίων δολαρίων που χορηγήθηκαν στον Οργανισμό UNRWA, 231 εκατομμύρια δολάρια για έργα υποδομής από τον Κυβερνητικό Οργανισμό USAID, 90 εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν σε νοσοκομεία στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και 175 εκατομμύρια δολάρια προς Παλαιστινιακές, κοινωνικές οργανώσεις και έργα.

Η νομοθεσία του ATCA που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο πέρυσι, προβλέπει ότι κάθε κυβέρνηση που λαμβάνει χρηματοδότηση θα υπόκειται στους Αμερικανικούς Νόμους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Με την πράξη αυτή, οι παραλήπτες θα μπορούσαν να εναχθούν σε Αμερικανικά Δικαστήρια για πράξεις που διεπράχθησαν στις χώρες τους και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό σε Αμερικανούς πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας