ΗΠΑ: Ομολογούν πόλεμο δυσφήμησης ρωσικού εμβολίου προς «καταπολέμηση κακοήθους επιρροής»

823
Ομολογούν πόλεμο δυσφήμησης

Zero Hedge, 17-3-21

Μετάφραση Μ.Στυλιανού

Το Κρεμλίνο  κατήγγειλε την Τρίτη τον  “άνευ προηγουμένου” πόλεμο προπαγάνδας εναντίον του εμβολίου της Ρωσίας». Τα λόγια διατυπώθηκαν από τον εκπρόσωπο Τύπου Ντμίτρι Πεσκώφ, ως απάντηση σε ευρέως διαδεδομένους ισχυρισμούς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες  προσπαθούν ενεργά να αποτρέψουν τους συμμάχους τους από την αγορά του εμβολίου ρωσικής παραγωγής. Αυτό παρά την αναδυόμενη επιστημονική συναίνεση  στη διαπίστωση ότι το εμβόλιο Sputnik V  είναι αποτελεσματικό κατά τουλάχιστον 91%, ενώ εμποδίζει τα εμβολιασμένα άτομα να αρρωστήσουν περαιτέρω σοβαρά.

Το Κρεμλίνο αντιδρά έτσι σε νεοεμφανιζόμενες αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ παρενέβησαν  στην  μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής, τη Βραζιλία. Η Ουάσιγκτον Ποστ  αναφέρει  συγκεκριμένα ότι «Θαμμένη βαθιά στην ξηρή, 72σέλιδη ετήσια έκθεση του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ υπάρχει μια εκπληκτική παραδοχή: Αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εργάστηκαν για να πείσουν τη Βραζιλία να απορρίψει το εμβόλιο της Ρωσίας Sputnik V coronavirus

Η Βραζιλία έχει από καιρό σταθεί ως η δεύτερη βαρύτερα μολυσμένη μεCOVID-19 χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, με πάνω από 11,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες λοιμώξεις μέχρι στιγμής (με τις ΗΠΑ να πλησιάζουν τώρα το όριο των 30 εκατομμυρίων).

Εδώ είναι η βασική αμφιλεγόμενη ενότητα από το έγγραφο 71 σελίδων. Το τμήμα τιτλοφορείται “Καταπολέμηση της κακοήθους επιρροής στις χώρες της Αμερικής»

“Παραδείγματα περιλαμβάνουν τη χρήση του γραφείου επισύναψης υγείας του OGA για να πείσει τη Βραζιλία να απορρίψει το ρωσικό εμβόλιο COVID-19″, ανέφερε ρητά η κυβερνητική έκθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας έχει έκτοτε ισχυριστεί ότι δεν έλαβε ποτέ οδηγίες ή «διαβουλεύσεις» όπως περιγράφονται στην έκθεση των ΗΠΑ, με μια δήλωση που λέει, «η Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ουάσινγκτον δεν έχει λάβει διαβουλεύσεις ή ενέργειες από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών ή εταιρείες σχετικά με την πιθανή αγορά, από τη Βραζιλία, του ρωσικού εμβολίου κατά του Covid-19».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Πεσκώφ στα σχόλιά του δεν κατονόμασε τους ισχυρισμούς συγκεκριμένα, αλλά κατήγγειλε μόνο γενικά ότι «Σε πολλές χώρες η κλίμακα των πιέσεων είναι  πρωτοφανής… δεν έχουν προοπτικές τέτοιες εγωιστικές προσπάθειες να αναγκάσουν τις χώρες να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε εμβόλια ».

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις εμβολίων, ώστε όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των φτωχότερων, να έχουν την ευκαιρία να σταματήσουν την πανδημία»,πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Μέχρι στιγμής, ούτε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα ούτε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχουν αντιδράσει, σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο, η ετήσια έκθεση του Υπουργείου Υγείας  αποτελεί σαφώς μια παραδοχή «καπνίζοντος όπλου», η οποία περιγράφει λεπτομερώς ότι η Ουάσιγκτον έχει πράγματι μια συγκεκαλυμμένη πολιτική παρεμπόδισης της εξάπλωσης του εμβολίου Sputnik V.

Και αυτό αποτελεί ειρωνεία, δοθέντος ότι θα πίστευε κανείς ότι η Ουάσιγκτον θα ήταν απορροφημένη από την φροντίδα καταπολέμησης της πανδημίας, πέρα από την πολιτική και τους γεωπολιτικούς ελιγμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας