ΗΠΑ: Να μοιραστούν οι πόροι υδρογονανθράκων μεταξύ των δύο Κοινοτήτων Κύπρου!!!

1092

Η αμερικάνικη προπαγάνδα οργιάζει στην Ελλάδα και τα δουλικά προς τις ΗΠΑ Μέσα Ενημέρωσης έχουν βαλθεί να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό και να τον πείσουν ότι, τάχα, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις Κυπριακές θέσεις για την αποκλειστική εκ μέρους της Λευκωσίας νομή των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι προς αυτήν την κατεύθυνση στηρίζουν την ασφάλεια της γεώτρησης της Exxon Mobil.

Αυτή η προπαγάνδα συνιστά την μισή αλήθεια και επομένως στην πραγματικότητα αποτελεί ένα μεγάλο ψέμα.

Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Ενέργεια, Φράνσις Φάνον, ο οποίος βρέθηκε στην Λευκωσία το Σάββατο (17/11) δεν άφησε καμιά αμφιβολία για τις θέσεις των ΗΠΑ, λέγοντας ότι: «Πιστεύουμε πως ο πλούτος από τους πόρους των υδρογονανθράκων θα πρέπει να μοιραστεί με όλες τις Κοινότητες της Κύπρου στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».

Με δυο λόγια, ο Αμερικανός επίσημος διέψευσε την εγχώρια προπαγάνδα και διευκρίνισε ότι οι πόροι από τους υδρογονάνθρακες δεν θα ανήκουν στο ενιαίο Κυπριακό κράτος αλλά, στο πλαίσιο μιας διζωνικής και ανοικτά διχοτομικής λύσης, θα μοιραστούν μεταξύ όλων (!) των Κοινοτήτων στην Κύπρο.

Ακόμα σαφέστερα, σύμφωνα με διάφορα ειδησεογραφικά site, υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, με τον όρο της εχεμύθειας, υποστήριξε ότι πρέπει να μοιραστούν μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων οι πόροι από τους υδρογονάνθρακες: «Πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμο όλοι μαζί να αξιολογήσουμε τους πόρους. Το όφελος από τους πόρους αυτούς ανήκει στην Κύπρο και αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Οι πόροι πρέπει να μοιραστούν μεταξύ των πλευρών μετά από μια διαπραγμάτευση» και αυτό καταδεικνύει την πλέον έντονη κατάδειξη της ανάγκης διαμοιρασμού των εσόδων μεταξύ Κυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

Πρακτικά τον διαμοιρασμό των εσόδων μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.

Σημείωσε ακόμα μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους ότι «Η ExxonMobil είναι αμερικανική εταιρεία και ως εκ τούτου πρέπει να υπακούει τόσο στους αμερικανικούς νόμους όσο και στους νόμους της χώρας στην οποία δραστηριοποιείται».

Φυσικά, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η Τουρκία δεν αντιδρά στην αμερικανική έρευνα και δοκιμαστική εξόρυξη της Exxon Mobil στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟZ αλλά αντιθέτως, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χακίμ Ακσόι, η Τουρκία θα αρχίσει αμέσως γεωτρήσεις στην θεωρούμενη ΑΟΖ.

Αντιλαμβάνεστε ότι έτσι στην Κύπρο η ένταση θα κορυφωθεί και θα γίνει κυριολεκτικά μύλος!

Ιδού λοιπόν η αμερικάνικη υποστήριξη!

Κ.Τ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας