ΗΠΑ: Νέα κοροϊδία ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε Ελλάδα-Τουρκία για 12ν.μ.

2419
FYROM

Παν. Λαφαζάνης: «Προσβλητικές απειλές και προκλητικές επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.»

Η νέα απειλή πολέμου που εκτόξευσε η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας στην περίπτωση επέκτασης στα 12 ν.μ. των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Άγκυρα γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ότι ακόμα χειρότερα, διατηρεί αμείωτες και εκδηλώνει ακόμα πιο προκλητικά προσβλητικές απειλές και διαμελιστικές, επεκτατικές βλέψεις στο Αιγαίο, επικαλούμενη, τάχα, σε πλήρη και ρητή αντίθεση με το Δίκαιο της Θάλασσας, τις ανύπαρκτες ειδικές συνθήκες στην θαλάσσια αυτή περιοχή.

Το τραγικό είναι ότι αυτές τις ειδικές συνθήκες έδωσαν την εντύπωση ότι αναγνωρίζουν, άθελά τους και εκ των πραγμάτων, η κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ, όταν, χωρίς σχέδιο και χωρίς πρόβλεψη για την επόμενη μέρα, εξήγγειλαν την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, «ξεχνώντας» ότι, πέραν της Δυτικής, υπάρχει και Ανατολική Ελλάδα.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που δεν θα ασκείται με επικοινωνιακές εντυπώσεις και σπασμωδικές κινήσεις, ούτε θα λειτουργεί ως άβουλος δορυφόρος των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Π.Λαφαζάνης: Οπερετική και παραδομένη κυβέρνηση αλαλούμ σε ρόλο «χρήσιμης ηλίθιας» των ΗΠΑ. Νέα ηχηρή καρπαζιά από Ουάσιγκτον με ίσες αποστάσεις για τα 12 ν.μ.

Οι κινήσεις αλαλούμ της κυβέρνησης γύρω από το ζήτημα των 12 ν.μ. επιβεβαιώνουν με τον πλέον κωμικοτραγικό τρόπο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει εξελιχθεί σε μια οπερετική κυβέρνηση άκρως επικίνδυνη για την χώρα.

Θέλω να προσθέσω και το εξής: Ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα έχει παραδοθεί πλήρως στις ΗΠΑ, έχει προσφέρει στην Ουάσιγκτον την γη, τον αέρα και την θάλασσα της χώρας και έχει καταντήσει άβουλος δορυφόρος στους γύπες του αμερικανοϊσραηλινού άξονα, την ίδια ώρα οι ΗΠΑ της συμπεριφέρονται ως «χρήσιμη ηλίθια» και ως εκ συστήματος «καρπαζοεισπράκτορα».

Είναι χαρακτηριστική η ψυχρολουσία που δέχθηκε η χώρα με την εξοργιστική δήλωση ουδετερότητας και ίσων αποστάσεων του Στέητ Ντιπάρτμεντ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για το θέμα των 12 ν.μ., όπου οι ΗΠΑ εξισώνουν τον θύτη με το θύμα και ξεχνούν κάθε αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Η Ελλάδα όσο ποτέ αυτήν την ώρα χρειάζεται μια βαθιά ριζοσπαστική δημοκρατική ανατροπή και μια πραγματικά ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική μακριά από τα καταστροφικά σύνδρομα του ραγιαδισμού και της γονυπετούς υποτέλειας.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ισες αποστάσεις για την αιγιαλίτιδα ζώνη

Ισες αποστάσεις κράτησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην κόντρα μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας, έπειτα από τις εξαγγελίες για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Σε ερώτηση για τη σκληρή ρητορική της Τουρκίας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε: «Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν δημιουργήσει εδώ και καιρό διπλωματικά κανάλια για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων».

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ, ως ζήτημα αρχής, «υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών στην περιοχή, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Τουρκία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας