ΗΠΑ: Μετακινούν στρατεύματα σε ΠουέρτοΡίκο και Κολομβία για επέμβαση στη Βενεζουέλα

1058
ηπα

Ο γραμματέας του Ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ , μετακινεί ειδικές δυνάμεις στο Πουέρτο Ρίκο αλλά και στρατό στην Κολομβία με σκοπό την εισβολή στην Βενεζουέλα ώστε να ρίξουν την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Ο Μαδούρο δήλωσε από την πλευρά του ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν πόλεμο στην Λατινική Αμερική.

«Προσπαθούν να κατασκευάσουν μια κρίση για να δικαιολογήσουν την πολιτική κλιμάκωση και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, έναν πόλεμο στη Νότια Αμερική», ανέφερε ο Μαδούρο.

Σε συνέντευξή του, ο Μαδούρο δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ «εξτρεμιστική κυβέρνηση της Κου Κλουξ Κλαν», υποστήριξε πως η Ουάσινγκτον θέλει «το πετρέλαιο της Βενεζουέλας» και είναι «έτοιμη να αρχίσει πόλεμο για αυτό το πετρέλαιο».

Όταν ρωτήθηκε εάν θα επιτρέψει στον Γκουαϊδό να επιστρέψει στη Βενεζουέλα, ο Μαδούρο επισήμανε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης οφείλει να «τηρεί τους νόμους». «Μπορεί να φεύγει και να επιστρέφει» πάντως «θα κληθεί να δώσει λόγο στη δικαιοσύνη», διότι «η δικαιοσύνη του απαγόρευσε να εγκαταλείψει την επικράτεια», είπε.

Χθες, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ,Μάικ Πενς, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει «100%» τον Γκουαϊδό και δεν απέκλεισε καμία επιλογή ενάντια στην κυβέρνηση του Μαδούρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας