ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία για πακέτο 900δισ.-900δολ. την εβδομάδα στους αμερικανούς

728
ΗΠΑ κοντά σε συμφωνία για πακέτο

Οι οικονομολόγοι, υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ πιθανότατα θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα μέχρι τα εμβόλια να είναι ευρέως διαθέσιμα στα μέσα του 2021.

Το Κογκρέσο είναι έτοιμο να συμφωνήσει ένα πακέτο βοήθειας COVID μετά τον συμβιβασμό της Fed ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού οι γερουσιαστές κατάφεραν να συμβιβάσουν τις διαφωνίες τους για να εξαλείψουν ένα από τα τελικά εμπόδια, μιας διαμάχης για τις αρχές δανεισμού πανδημίας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της FED.

To Κογκρέσο σκοπεύει να ψηφίσει ένα νέο πακέτο βοήθειας με αφορμή τον κορωνοιό, το οποίο περιλαμβάνει 600 δολάρια άμεσες πληρωμές σε ιδιώτες και ένα επίδομα αποζημίωσης ανεργίας 300 δολαρίων την εβδομάδα.

Συνολικά το πακέτο στήριξης θα μπορούσε να φθάσει στα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια έως τον Σεπτέμβριο του 2021

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Trump, του οποίου η κυβέρνηση έχει αφήσει σε μεγάλο βαθμό τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο, παραπονέθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής 20/12 ότι δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία.

Ο γερουσιαστής Pat Toomey, Ρεπουμπλικάνος της Πενσυλβανίας, είχε επιμείνει ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα μπορούσε να επαναφέρει τα προγράμματα επείγοντος δανεισμού για μικρές επιχειρήσεις και τοπικές κυβερνήσεις μετά τις 31 Δεκεμβρίου, όταν λήξουν βάσει της νομοθεσίας τα προγράμματα CARES Act COVID-19 του Μαρτίου 2020.

Οι διαφωνίες

Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν αναφέρει ότι τα προγράμματα είναι περιττή κυβερνητική παρέμβαση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και οι κινήσεις αυτές πολιτικοποιούν την Fed.

Κατηγόρησαν τους Δημοκρατικούς ότι επιδιώκουν να τα επεκτείνουν τα προγράμματα αυτά έως το 2021 για να παρέχουν ανεξέλεγκτα κεφάλαια σε Πολιτείες που ελέγχονται από μέλη του κόμματός τους.

Οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τους Ρεπουμπλικάνους ότι προσπάθησαν να δεσμεύσουν την Fed προκειμένου να περιορίσουν τις επιλογές του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden για ενίσχυση της οικονομίας μετά την ανάληψη της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου.

Οι οικονομολόγοι, υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ πιθανότατα θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα μέχρι τα εμβόλια να είναι ευρέως διαθέσιμα στα μέσα του 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας