ΗΠΑ και Βραζιλία πρώτες στη μακάβρια κατάταξη θανάτων από κορονοϊό

779
ηπα

Πρώτες οι ΗΠΑ και δεύτερη η Βραζιλία στη μακάβρια κατάταξη νεκρών από τον κορονοϊό, παγκοσμίως, ως συνέπεια της αντίθεσης των Τραμπ και Μπολσονάρου στη λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακόμη 734 θάνατοι καταγράφηκαν στις ΗΠΑ εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, γεγονός που αύξησε σε 115.347 το συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι αυτές που υφίστανται μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία σε απόλυτα μεγέθη, τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών, όσο και ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (2.071.782 ως τις 03.30 σήμερα Κυριακή ώρα Ελλάδας).

Αυτός ο τελευταίος αριθμός πιθανόν είναι πολύ κατώτερος από την πραγματικότητα, με δεδομένες τις δυσκολίες στην πρόσβαση σε αξιόπιστα τεστ, όταν άρχιζε να εξαπλώνεται ο ιός στη χώρα.

Από τα τέλη του Μάη, οι ημερήσιοι απολογισμοί των θανάτων σπανίως ξεπερνούν το φράγμα των 1.000.

Όμως αυτοί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένουν πάντα γύρω στα 20.000 κατά μέσον όρο καθημερινά, με τις ΗΠΑ να δυσκολεύονται να κατέβουν από αυτό το επίπεδο, καθώς η μια πλευρά της χώρας παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη.

Το πρώτο κύμα δεν έχει ακόμη κοπάσει τελείως, καθώς το επίκεντρο της πανδημίας έχει μετακινηθεί από τη Νέα Υόρκη και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας σε μια ευρεία λωρίδα από τον νότο ως τη δύση, με τα βλέμματα να στρέφονται πλέον στα νοσοκομεία πολιτειών όπως είναι η Αριζόνα, το Τέξας ή η Φλόριντα.

«Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο. Και ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει», τόνιζε προχθές Παρασκευή ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, ο διευθυντής των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Βραζιλία: Σχεδόν 43.000 νεκροί – Ξεπέρασαν τα 850.000 τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τις τελευταίες 24 ώρες κατέγραψε 892 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 21.704 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 42.720 νεκρούς επί συνόλου 850.514 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Με βάση τους επίσημους απολογισμούς, η λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται σε απόλυτους αριθμούς δεύτερη παγκοσμίως στην κατάταξη των χωρών που έχουν υποστεί τα βαρύτερα χτυπήματα από την πανδημία του κορονοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θυμάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των μολύνσεων, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας