ΗΠΑ: Έβαλαν τέλος στους δασμούς σε αλουμίνιο-χάλυβα στις εισαγωγές από Καναδά-Μεξικό

1237
ηπα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατήργησαν και επίσημα πλέον την επιβολή δασμών 10% και 25% αντίστοιχα στις εισαγωγές Αλουμινίου και Χάλυβα που είχαν επιβάλλει στον Καναδά και το Μεξικό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διακηρύξεις για την κατάργηση των δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από τον Καναδά και το Μεξικό με ισχύ από τη Δευτέρα.

«Κάθε εισαγωγή χαλυβουργικών ειδών από τον Καναδά και το Μεξικό που εισήχθησαν σε ζώνη εξωτερικού εμπορίου των ΗΠΑ υπό «προνομιακό καθεστώς αλλοδαπής»… πριν από τις 12:01 π.μ. ανατολή της ημέρας στις 20 Μαΐου 2019, δεν υπόκεινται κατά την είσοδο προς κατανάλωση μετά τις 12:01 π.μ. ανατολή της ημέρας στις 20 Μαΐου 2019, στον πρόσθετο δασμολογικό συντελεστή 25% κατ’ αξία που επιβλήθηκε με την προκήρυξη 9705, όπως τροποποιήθηκε», ανέφερε η διακήρυξη για τον εισαγόμενο χάλυβα.

Μια παρόμοια διακήρυξη δημοσιεύθηκε σχετικά με το εισαγόμενο αλουμίνιο.

Μετά από την Παρασκευή, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς σημείωσαν σε κοινή δήλωση ότι θα άρουν τους αμοιβαίους δασμούς αλουμινίου και χάλυβα εντός δύο ημερών. Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να τερματίσουν όλες τις εκκρεμείς διαφορές τους στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και να αποφευχθεί η απόκτηση αλουμινίου και χάλυβα εκτός του Καναδά ή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν επίσης επιτύχει τις ίδιες συμφωνίες με το Μεξικό.

Πέρυσι, η Ουάσινγκτον αποφάσισε να μην απαλλάσσει πλέον τον Καναδά και το Μεξικό από δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και δασμούς 10% στις εισαγωγές αλουμινίου. Τότε, ο Τραμπ κάλεσε τον Καναδά και το Μεξικό να απαγορεύσουν την είσοδο κινέζικου χάλυβα στις ΗΠΑ μέσω της επικράτειάς τους, δηλώνοντας ότι τα ξένα μέταλλα αποτελούσαν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας