Ημέρα της γυναίκας 2018. Αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε

1457
ημέρα

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας για το 2018, τιμήθηκε με συγκεντρώσεις κι εκδηλώσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Η Λαϊκή Ενότητα διοργάνωσε εκδηλώσεις-συζητήσεις και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και συμμετείχε δυναμικά στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν την Πέμπτη στις 8 Μάρτη, συνδικάτα και συλλογικότητες των γυναικών στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.
Στην Αθήνα ήταν μία πραγματικά διαφορετική συγκέντρωση, αποτελούμενη από ένα πολύχρωμο πλήθος κατά κύριο λόγο νέων ανθρώπων, ανδρών και γυναικών που διακήρυξαν την θέληση τους να αγωνιστούν ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στον σεξισμό, ενάντια σε οποιαδήποτε μορφής εκμετάλλευση, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα για όλους, άνδρες, γυναίκες, πρόσφυγες, προσφυγοπούλες, μετανάστες, μετανάστριες.
Διακήρυξαν επίσης την θέληση τους να αγωνιστούν ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό που σαρώνει δικαιώματα, ενάντια στους πολέμους, ενάντια στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, ενάντια στην διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Ήταν η πιο μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώθηκε για την ημέρα της γυναίκας τα τελευταία χρόνια και η πιο δυναμική.
Η Λαϊκή Ενότητα στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη συμμετείχε με μαζικά μπλοκ που αποτελούνταν από νέες και νέους, με πανό φτιαγμένα με φαντασία και συνθήματα.
Ήταν μία από τις συγκεντρώσεις που μας δημιουργούν μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον, μας δημιουργούν αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα και πίστη ότι το αύριο θα είναι καλύτερο.
Αθήνα 01 Αθήνα 02 Αθήνα 03 Αθήνα 04 Αθήνα 05 Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας