Υπογραφές σε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον αγώνα των Κούρδων.

2162
ψήφισμα

Το iskra.gr, στηρίζοντας την πρωτοβουλία των Κουρδικών οργανώσεων της Συρίας, καλεί όλες και όλους σε συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για να κατατεθεί στον ΟΗΕ ψήφισμα αλληλεγγύης στον αγώνα των Κούρδων ενάντια στις πρακτικές της Τουρκίας. Για να υπογράψετε ηλεκτρονικά το ψήφισμα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους Κούρδους
 
Ακολουθεί η προς δημοσίευση επιστολή:
Αξιότιμε Κε Peter Thomson Πρόεδρε της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών .
Σας χαιρετούμε,
Εμείς οι δυνάμεις ,τα πολιτικά κόμματα , οι εκπρόσωποι των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών ,των γυναικείων και νομικών οργανώσεων, των κοινωνικών δραστηριοτήτων και των ακαδημαϊκών προσωπικοτήτων της Συρίας και της Μέσης Ανατολής .
Ζητάμε έκτακτη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών .
Μετά από τις προκλητικές συμπεριφορές της τουρκικής κυβέρνησης ,είναι εμφανής η απειλή για την ασφάλεια και την σταθερότητα ιδιαίτερα την Συρία αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και κατ’ επέκταση του κόσμου.
Η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε στην κατάληψη της Συριακής πόλης Jarablus και περιοχών γύρω από αυτήν, ενώ συνεχίζει τις επεκτατικές της επιδρομές στην ύπαιθρο των Efrin ,Kobani και Aljazirah . Επίσης υποστηρίζει συνεχώς τρομοκρατικές οργανώσεις ,όπως οι DAESH ,Jabhat al Nusra ,Jabhat Fatih al Sham οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές οργανώσεις συμφώνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Ηνωμένων Εθνών. Παραβιάζει τους διεθνείς νόμους, δολοφονεί τους Σύριους πολίτες και βλάπτει τις ιδιοκτησίες τους συμφώνα με αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που είναι στην κατοχή μας και έχουν γίνει στην Βόρεια Συρία .
Η κλιμάκωση των πολιτικών πρακτικών κατά παράβαση των νόμων και των συμφωνιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών από την πλευρά της κυβέρνησης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας στις περιοχές της Νοτιο-Ανατολικής Τουρκίας κατέστρεψαν τις πόλεις Nisebin ,Jiziri και Shernakh και άλλες περιοχές. Παράλληλα συνεχίζει την συστηματική καταστροφή της πολης Sur του Diyarbekir με τα ιστορικά αρχαιολογικά της μνημεία. Η πολιτική της αυτή αποτελεί πλέον μια επικίνδυνη παγκόσμια απειλή για την ανθρωπότητα .
Η σύλληψη των συν-πρόεδρων και των βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών ( HDP) σημαίνει την κατάρρευση της πολίτικης ζωής. Συνιστά τελειωτικό χτύπημα στην δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς στην Τουρκία και υπονομεύει τις προσπάθειες για την δημοκρατική λύση του κουρδικού ζητήματος ,την ειρήνη και την δημοκρατία ,καθώς και την κατοχύρωση δικαιωμάτων των υπόλοιπων λαών όπως Ασσυριοι , Αρμένιοι ,Άραβες και άλλοι .
Το σύνολο αυτών των πρακτικών που ασκεί η τουρκική κυβέρνηση οδηγούν ,από κοινού ή μεμονωμένα, στην παρεμπόδιση των προσπαθειών των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού προκειμένου να περιορίσουν την δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων και ιδιαίτερα της DAESH και να στερέψουν τις υλικές και πνευματικές πηγές τους .
Για άλλη μια φορά καλούμε την Διεθνή Κοινότητα μέσω της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών να σταθεί σε αυτά που αναφέραμε και να προχωρήσει σε επείγουσα έρευνα για να σταματήσει  τις εν λόγω κλιμακούμενες επικίνδυνες πρακτικές .
Θεωρούμε ότι το υπόμνημα μας προς την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποτελεί μια σοβαρή πρόταση για την επίτευξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και στον κόσμο, μια πρόταση που εξυπηρετεί τις πανανθρώπινες αξίες και το Διεθνές Δίκαιο.
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας