Ζαχάροβα: «Ο Μπάιντεν δεν είπε λέξη για τον πληθυσμό στο Ντονμπάς»

742
Ο Μπάιντεν δεν είπε λέξη

Άμεση και δηκτική ήταν η απάντηση της Μαρία Ζαχάροβα, το Σάββατο (19/02), στη συνέντευξη Τύπου του Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία που έγινε την Παρασκευή (18/02), με τη Ρωσίδα αξιωματούχο να τονίζει πως ο Αμερικανός Πρόεδρος «δεν είπε ούτε μια λέξη για τον πληθυσμό στο Ντονμπάς».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την κατάσταση στην Ουκρανία, τόνισε το Σάββατο (19/02) ότι οι δηλώσεις του δεν περιείχαν λέξη για την κατάσταση του πληθυσμού στο Ντονμπάς.
Επισημαίνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στο θέμα της Ρωσίας και της Ουκρανίας, την Παρασκευή (18/02), κατηγορώντας τις αυτοανακηρυχθείσες Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και τιου Λουγκάνσκ για παραβίαση της εκεχειρίας στο Ντονμπάς, αν και εκείνες ανέφεραν συνεχώς βομβαρδισμούς από τον ουκρανικό στρατό.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε επίσης την αβάσιμη θέση για τις υποτιθέμενες προσπάθειες της Ρωσίας να «επιτεθεί» στην Ουκρανία, απειλώντας τη Μόσχα με κυρώσεις σε περίπτωση κλιμάκωσης.
Πάντως, η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά τέτοιες δηλώσεις και σχέδια κλιμάκωσης που της αποδίδονται.
Ως εκ τούτου, σε σχετική ανάρτηση στο Telegram, η Μαρία Ζαχάροβα έγραψε με δηκτικό τρόπο: «Μπάιντεν: “Τώρα τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πρακτικά περικυκλώσει την Ουκρανία, είναι πλήρως περικυκλωμένη”. Θα έπρεπε να είχε προστεθεί: “Η Ρωσία έχει πλησιάσει επικίνδυνα τα σύνορα του ΝΑΤΟ”. Το πιο τερατώδες είναι πως δεν είπε ούτε μια λέξη για την πραγματική κατάσταση του άμαχου πληθυσμού στο Ντονμπάς. Κανένας άνθρωπος, κανένα πρόβλημα;».
Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, οι ηγεσίες των αυτοανακηρυχθεισών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν την προσωρινή εκκένωση των περιοχών, με τους πολίτες να κατευθύνονται στην περιοχή του Ροστόφ υπό την απειλή εισβολής της Ουκρανίας.
Καταρχάς, η εκκένωση αφορά σε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, καθώς ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα διατάξει σύντομα τον στρατό να εξαπολύσει επίθεση στο Ντονμπάς, για να εφαρμόσει ένα σχέδιο εισβολής στο έδαφος των αυτοανακηρυχθεισών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, δήλωσε ο επικεφαλής της πρώτης, Ντένις Πουσίλιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας