Ζαχάροβα-Ryanair: Η Δύση δεν θα έπρεπε να σοκάρεται-αυτή άνοιξε το δρόμο

634

Την Κυριακή αεροπλάνο της Ryanair σε πτήση Αθήνα-Βίλνιους προέβη σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ. Στη συνέχεια, οι Αρχές της Λευκορωσίας προχώρησαν στη σύλληψη του αντιπολιτευόμενου δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε τη Δευτέρα σοκαρισμένη από την αντίδραση της Δύσης μπροστά στην επείγουσα προσγείωση χθες του αεροσκάφους της Ryanair στη Λευκορωσία.

«Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι η Δύση χαρακτηρίζει το περιστατικό αυτό στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας “συγκλονιστικό”» γράφει η Ζαχάροβα στο Facebook.

Σύμφωνα με την αξιωματούχο, η αρχή «quod licet Iovi, non licet bovi» (όρος που δηλώνει ότι κάποιος έχει δικαίωμα να κάνει κάτι ενώ κάποιος άλλος όχι) δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς οι «πολιτισμένες δημοκρατίες έχουν χάσει την ιδιότητά τους ως ηγέτες».

Ryanair Λευκορωσία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.05.2021
«Είτε όλα θα θεωρούνται σοκαριστικά από την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους του προέδρου της Βολιβίας στην Αυστρία κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, έως την αναγκαστική προσγείωση ενός αεροσκάφους της Λευκορωσίας που μετέφερε ακτιβιστή κατά του Μαϊντάν στην Ουκρανία μόλις 11 λεπτά μετά την απογείωση είτε δε θα πρέπει να σοκάρονται καθόλου από παρόμοια συμπεριφορά από τους άλλους» πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

Χθες το συγκεκριμένο αεροσκάφος της Ryanair προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ σε πτήση Αθήνα-Βίλνιους ύστερα από ενημέρωση του πιλότου πως υπήρχε απειλή για βόμβα. Ωστόσο, τελικά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Στο αεροσκάφος επέβαινε ο blogger Ρομάν Προτασέβιτς, γνωστός για τις ειδικές σχέσεις του με τις ΗΠΑ, ο οποίος καταζητείτο από τις αρχές της Λευκορωσίας με διεθνές ένταλμα μετά τη καταδίκη του απο δικαστήριο της χώρας, πράγμα που είχε ως συνέπεια να συλληφθεί από την ασφάλεια του Μίνσκ με την προσγείωση του αεροπλάνου του στη Λευκορωσική πρωτεύουσα.

Μετά τη σύλληψη του Προτασέβιτς, το αεροπλάνο απογειώθηκε για τον προορισμό του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας