Ζάκυνθος: Οικογένεια ηλικιωμένης με προβλήματα υγείας, 13 μήνες χωρίς ρεύμα!

1007
λογαριασμό

Επί δεκατρείς μήνες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχει αφήσει η ΔΕΗ οικογένεια ηλικιωμένης γυναίκας με προβλήματα υγείας στη Ζάκυνθο.

 

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός κοινωνικής αναλγησίας και κοινωνικού δαρβινισμού καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο του νησιού, αποκαλύπτοντας ότι όλες οι προσπάθειές του για την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων της ΔΕΗ, αλλά και του Δήμου Ζακύνθου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έπεσαν στο κενό.

Συγκεκριμένα το ΕΚΖ ενημερώνει για τα εξής:

«Παράλληλα με τη γνωστοποίηση της κατάστασης που βρίσκεται η οικογένεια, το ΕΚΖ απευθύνθηκε τόσο στα κεντρικά της ΔΕΗ, μιλήσαμε με τον υπεύθυνο από το γραφείο της Πάτρας (που έχει την ευθύνη για το νομό μας) και μας απάντησε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μιας και η οικογένεια έχει αλλάξει πάροχο και άρα δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις προηγούμενες οφειλές. Απευθυνθήκαμε επίσης στην Περιφέρεια και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου όπου και από εκεί δεν μπορεί να γίνει τίποτα και η οικογένεια μέχρι σήμερα στερείται του ρεύματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινή διαβίωσή της.

Είναι όμως απαράδεκτο το γεγονός τόσες ημέρες μια οικογένεια με σοβαρά προβλήματα υγείας να παραμένει στο σκοτάδι και να μη δίνεται, αν μη τι άλλο, η δυνατότητα να ρυθμιστεί το χρέος με τον τρόπο που μπορεί η οικογένεια να το κάνει, άλλωστε πληρώνουν από το υστέρημά τους ό,τι μπορούν κάθε μήνα.

Σε μια περίοδο όπου προωθείται η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ τέτοια περιστατικά τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αυξηθεί. Αυτή η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων έφερε απανωτές ανατιμήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά να βυθιστούν ακόμα πιο βαθιά στην ενεργειακή φτώχεια. Παράλληλα η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στις εργολαβίες με άθλιες εργασιακές σχέσεις είναι γεγονός και βέβαια αντίστοιχη είναι η κατάσταση και για τις ελάχιστες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν και στις περιβόητες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά ότι το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για τη διαβίωση κάθε ανθρώπου. Αγαθό που δεν νοείται να το στερείται κανείς σήμερα.

Το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου καλεί τα σωματεία-μέλη του, τα λαϊκά στρώματα του νησιού, τους εργαζόμενους στην Ενέργεια, το επόμενο διάστημα να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στην αντιλαϊκή αυτή πολιτική, παλεύοντας:

  • Για φτηνά τιμολόγια ρεύματος.
  • Για δουλειά με δικαιώματα στους εργαζόμενους του κλάδου.
  • Για να μην περάσουν τα σχέδια της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
  • Για εξασφάλιση επαρκούς και φτηνής λαϊκής κατανάλωσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας