Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στους Ραπταιούς Καρύστου-Εκκενώθηκαν κατοικίες

879
φωτιά

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στον οικισμό Ραπταιοί, στον δήμο Καρύστου στην Εύβοια.

Στο σημείο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Υπηρεσία συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 82 πυροσβέστες, 28 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Δήλησου, καθώς εκτιμά ότι οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ αυτήν την ώρα, έχουν δυσχεράνει την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Μπορεί η βλάστηση να είναι χαμηλή, καθώς η περιοχή έχει καεί και στο παρελθόν, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι αποτελούν τον σύμμαχο της πυρκαγιάς, που έχει επεκταθεί.

Σημειώνεται ότι όπως δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο οικισμό Δήλησος όπου υπάρχουν παραθεριστικές κατοικίες έχει εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Ειδικότερα, ο κ. Ραβιόλος, ανέφερε ότι το μέτωπο των πυροσβεστικών δυνάμεων απέναντι στη φωτιά είναι ισχυρό και για αυτό προς το παρόν δεν απειλούνται οι παραθεριστικές κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο, ωστόσο για προληπτικούς λόγους, δόθηκε εντολή για εκκένωση

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη φωτιά από το evima.gr:

φωτιά Εύβοιαφωτιά Εύβοια

Πρόεδρος Κοινότητας Ραπταίων: Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, καίει μέσα σε χαράδρα

Νωρίτερα σε δηλώσεις της στο evima η πρόεδρος της Κοινότητας Ραπταίων Μαρία Ρούπα είπε ότι η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και καίει δασική έκταση. Αυτή την ώρα καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών είπε η κα. Ρούπα. Σημείωσε δε ότι η φωτιά βρίσκεται κοντά στον οικισμό Δήλησο αλλά για την ώρα δεν απειλείται ο οικισμός.

φωτιά Εύβοια

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας