ΕΦΚΑ: Επιμένει στα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου(!), ενώ κρίθηκαν αντισυνταγματικά

1098
απόφαση

Ο ΕΦΚΑ αρνήθηκε σε συνταξιούχο:

α)Να ακυρώσει το ενημερωτικό σημείωμα με τα ποσοστά αναπλήρωσης που κρίθηκαν αντισυνταγματικά!

β)Να εκδώσει νέα συνταξιοδοτική απόφαση μετά τον επανυπολογισμό της!

Με έγγραφο-απάντησή του το ΙΑ’ Υποκ/μα Ηλιούπολης του ΕΦΚΑ αρνείται σε συνταξιούχο να ακυρώσει το Ενημερωτικό Σημείωμα με επανυπολογισμένη τη σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου 2019, μετά την έκδοση της υπ’αριθ. 1891/2019 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικά τα προηγούμενα ποσοστά αναπλήρωσης!!

Σημειώνουμε ότι ο ΕΦΚΑ ανήρτησε το Ενημερωτικό Σημείωμα την 1-10-2019 ενώ το ΣτΕ εξέδωσε τις αποφάσεις του στις 4-10-2019 (περίληψη) και δέκα μέρες αργότερα σε πλήρη κείμενα.

Επίσης, ο ΕΦΚΑ, επικαλούμενος διάφορα επιχειρήματα,  αρνείται στον συνταξιούχο την έκδοση νέας συνταξιοδοτικής απόφασης υπό μορφή εκτελεστής διοικητικής πράξης, όπως δέχονται τα Δικαστήρια και η θεωρία του Διοικητικού Δικαίου προκειμένου ο συνταξιούχος (ή οι κληρονόμοι του) να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του ενώπιον των αρμοδίων Υπηρεσιών και Δικαστηρίων.

Ουσιαστικά ο ΕΦΚΑ αρνείται να ακυρώσει τα λανθασμένα Ενημερωτικά Σημειώματα, να επανυπολογίσει τις συντάξεις με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης και να εκδώσει νέα συνταξιοδοτική πράξη ή απόφαση ή Ενημερωτικό Σημείωμα, ισχυριζόμενος ότι δεν υποχρεούται προς τούτο.

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ

Η Εκτελεστική Επιτροπή

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας