Ευρωζώνη: Πάνω από 5 τρις τα κρατικά ομόλογα με αρνητική απόδοση

925

Στα υψηλότερα επίπεδα τετραμήνου ανήλθε τον Ιανουάριο η συνολική αξία των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης με αρνητική απόδοση, ξεπερνώντας το φράγμα των 5 τρισ. ευρώ.

Η αύξηση του κρατικού χρέους με απόδοση σε επίπεδα κάτω του μηδενός αντικατοπτρίζει  την ευρύτερη τάση στροφής των επενδυτών προς ασφαλή καταφύγια και προς τις αγορές σταθερού εισοδήματος, καθώς η εξάπλωση του κοροναϊού προκαλεί αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Η αξία του ευρωπαϊκού κρατικού χρέους με αρνητική απόδοση ανήλθε στα 5,27 τρισ. ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 65% της συνολικής αξίας της αγοράς κρατικού χρέους(8,09 τρισ. ευρώ) και έχοντας αυξηθεί από τα 4,14 τρισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Tradeweb.

H «δεξαμενή» ομολόγων με αρνητική απόδοση ανέρχεται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο. Οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και, πιο πρόσφατα, το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα έχει φουντώσει τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, ενισχύοντας τη ζήτηση για την ασφάλεια των κρατικών ομολόγων.

Η στροφή των επενδυτών έχει οδηγήσει τις αποδόσεις σε χαμηλά πολλών μηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας