Ευρωβουλευτές καταδικάζουν δίωξη κατά Λαφαζάνη και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων

1747
ευρωβουλευτές
  • Ευρωβουλευτές της Αριστεράς καταδικάζουν την απόπειρα της ελληνικής κυβέρνησης για ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων.
  • Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στη ΛΑΕ και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τον εκφοβισμό και την ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων από την ελληνική κυβέρνηση, καταδικάζουν ευρωβουλευτές της Αριστεράςμε αφορμή τα όσα εξελίσσονται με την κλήτευση μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, μεταξύ των οποίων και ο Γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Πολιτεύματος (!).

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή τους υπογραμμίζουν ότι τέτοιες πρακτικές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τη δημοκρατία και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και την υποστήριξή τους στον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς των τραπεζών και των funds.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο συμπαράστασης:

Η συντονισμένη απόπειρα της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Ελληνικών Αρχών να εκφοβίσουν και να ποινικοποιήσουν τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, είναι απολύτως καταδικαστέα.

Τέτοιες πρακτικές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τη δημοκρατία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) και την υποστήριξή μας στον αγώνα του ελληνικού λαού για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς των τραπεζών και των funds.

Υπογραφές

Younous Omarjee, Ανυπότακτη Γαλλία

Miguel Urban Crespo, Podemos, Ισπανία

Lidia Senra, Εναλλακτική Αριστερά Γαλικίας

Σοφία Σακοράφα, Ανεξάρτητη

Νεοκλής Συλικιώτης, ΑΚΕΛ

Τάκης Χατζηγεωργίου, ΑΚΕΛ

Νίκος Χουντής, Λαϊκή Ενότητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας