Ευρωατλαντικό ”σόου” στις Πρέσπες: Τσίπρας-Ζάεφ υπογράφουν την συμφωνία

2886
“Επικοινωνιακή φιέστα” στις Πρέσπες ετοιμάζουν Τσίπρας και Ζάεφ, προκειμένου να υπογράψουν τη  συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία», με στόχο να ενταχθεί η τελευταία στο ΝΑΤΟ και στην πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γι’ αυτό, άλλωστε, στην τελετή υπογραφή τς συμφωνίας θα παραστούν περιέργως η Αρμόδια εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ Federica Mogherini, ο Αρμόδιος για την διεύρυνση επίτροπος της ΕΕ,  Johannes Hahn και φυσικά ο αμερικανονατοϊκός τοποτηρητής, υπό το πέπλο του ΟΗΕ, Matthew Nimetz

Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας περιβάλλεται από μια πρωτοφανή στήριξη όλων των μεγάλων δυτικών κέντρων, τα οποία πανηγυρίζουν για την ένταξη όλων των Βαλκανίων στους ευρωατλαντικους σχεδιασμούς με στόχο την καταλήστευση της περιοχής, την ανάσχεση της Ρωσίας και την χρησιμοποίηση της ως μεγάλη βάση για ενεργές πολιτικοστρατιωτική επέμβαση στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, η συμφωνία θα υπογραφεί σε ελληνικό έδαφος στην περιοχή των Πρεσπών (σ.σ. ενδεχομένως στο χωριό Ψαράδες), ενώ θα ακολουθήσει γεύμα στη γειτονική χώρα, στην οποία οι επίσημοι, χωρίς τους δημοσιογράφους, θα μεταβούν, κατά πληροφορίες, με πλοιάριο. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, μαζί με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα υπογράψουν τη συμφωνία, παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί η ύπατη εκπρόσωπος της EE, Federica Mogherini, ο Eυρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Johannes Hahn, και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guitierez. Ωστόσο, ο τελευταίος πιθανότατα δεν θα παρευρεθεί.

Κ.Τ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας