«Ευελιξία» ζητάει ο Τραμπ για τις κυρώσεις στην Τουρκία

868
ευελιξία

Ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να έχει δεύτερες σκέψεις για τον τρόπο απάντησης των ΗΠΑ, μετά την προμήθεια των ρωσικών S-400 από την Τουρκία.

«Ευελιξία» στον τρόπο απάντησης των ΗΠΑ στην Τουρκία, μετά την προμήθεια των ρωσικών S-400, φέρεται να ζητάει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος – προς το παρόν – τάσσεται εναντίον των αντισταθμιστικών μέτρων.

Αυτό προκύπτει – τουλάχιστον – από δημοσίευμα του δικτύου «NBC NEWS», το οποίο επικαλείται πληροφορίες από την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου με Ρεπουμπλικανούς Γερουσιαστές.

«Θα ήθελε λίγο περισσότερο χώρο, προκειμένου να ασχοληθεί μ’ αυτά τα ζητήματα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Γερουσιαστής Κέβιν Κράμερ, μετά την 90λεπτη συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και των 46 Γερουσιαστών.

Υπενθυμίζεται ότι το Κογκρέσο φέρεται να πιέζει τον Λευκό Οίκο, προκειμένου να ενεργοποιήσει το πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας, μετά την προμήθεια των πρώτων τμημάτων των ρωσικών αμυντικών πυραύλων S-400.

Στην επίμαχη συνάντηση, ο Τραμπ φέρεται να προσπάθησε να πείσει τους Γερουσιαστές να του παραχωρήσουν λίγο… χρόνο και χώρο.

«Νομίζω ότι θέλει περισσότερη ευελιξία» εκτίμησε, από την πλευρά του, ο Γερουσιαστής Τζον Κόρνιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μάλιστα, – αντί των προωθούμενων κυρώσεων – φέρεται να «ποντάρει» αρκετά στις καλές σχέσεις που διατηρεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να έρθει σε μία συμφωνία, η οποία θα θέτει όρια στην Τουρκία.

Μάλιστα, σύμφωνα μ’ έναν εκ των Γερουσιαστών, ο Τραμπ εμφανίζεται «πολύ πεπεισμένος για την πειθώ του», αλλά και «πιεσμένος» από το Κογκρέσο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη συνάντηση Τραμπ – Γερουσιαστών ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία για τον τρόπο απάντησης της Ουάσιγκτον στην Άγκυρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας