ΕΣΡ: Επτά οι τηλεοπτικές άδειες. Σκανδαλώδης διακομματική διαπλεκόμενη μοιρασιά

1942
επτά

Επτά είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Το ΕΣΡ, έπειτα από μακρά συνεδρίαση – μαγειρείο και διακομματικό παζάρι, κατέληξε στον αριθμό των επτά αδειών, γεγονός για το οποίο αναμένεται να ενημερώσουν τα μέλη του τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, μέσα στην ημέρα.
Προφανέστατα η απόφαση του ΕΣΡ για επτά τηλεοπτικές άδειες, αριθμός που δεν εξηγείται από πού προέκυψε, όπως δεν είχε εξηγηθεί και ο περίφημος αριθμός των τεσσάρων καναλιών του Παππά, είναι αποτέλεσμα «διακομματικής» συνεννόησης παρασκηνίου, με την οποία βολεύονται όλοι οι ημέτεροι του μνημονιακού πολιτικού συστήματος και τα διαπλεκόμενα με αυτό οικονομικά συμφέροντα.
Δεν είναι τυχαίο ότι απέναντι στην σκανδαλώδη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δεν έχουν σημειωθεί από την «αντιπολίτευση» αντιδράσεις, ενώ ο Ν. Παππάς πανηγυρίζει, μιλάει μόνο με όρους εσόδων, ενώ επιτίθεται στην άποψη περί απεριόριστου αριθμού αδειών, εκδηλώνοντας τον πραγματικό φόβο του και τον φόβο του συστήματος.
Διότι πράγματι οι κλειδοκράτορες φοβούνται ότι αν μεγαλώσει σημαντικά ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών και μάλιστα καταστεί απεριόριστος, τότε θα χαθεί ο συστημικός έλεγχος του τηλεοπτικού τοπίου και θα υπάρξουν ενοχλητικές «παράταιρες» και «ασύμβατες» φωνές στον τηλεοπτικό χώρο που είναι λαϊκός και σήμερα απόλυτα στεγανοποιημένος.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας