Ερντογάν χρησιμοποιεί τον εγγονό για προπαγάνδα: “Ελλάδα, άνοιξε τα σύνορα σου”

979
s400

Για έλλειψη ανθρωπισμού κατηγόρησε την Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος για μια ακόμα φορά σε όλα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Τούρκος πρόεδρος δείχνοντας για μια ακόμα φορά ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα, έδειξε την Ελλάδα λέγοντας παράλληλα πως οι γυναίκες και τα παιδιά υποφέρουν περισσότερο από όλους τους πρόσφυγες στα σύνορα.

Όλα αυτά, σε ομιλία του σε συνεδριακό κέντρο, από την οποία -φυσικά- και δεν απουσίαζαν οι αναφορές στην Ελλάδα και η εικόνα που επικρατεί στα σύνορα του Έβρου. Μια κατάσταση που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, ωστόσο δεν κάνει κάτι άλλο από το να δείχνει τους πάντες πέραν του εαυτού του.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε την χώρα μας να ανοίξει τα σύνορα της, καθώς -όπως υποστήριξε- οι πρόσφυγες δεν έχουν σκοπό να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά να φύγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Ελλάδα, σε καλώ να ανοίξεις τα σύνορα. Άφησε τους να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα μείνουν μαζί σας. Σας το είπαμε. Ότι αν συνεχιστεί αυτό, θα ανοίξουμε τις πόρτες. Δεν το πιστέψατε» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας πως αγνοεί ότι η Ευρώπη έχει κλείσει τα σύνορα της για πρόσφυγες και μετανάστες έναντι της Ελλάδας. Και επομένως, ο Ερντογάν ανοίγοντας τα σύνορα της Τουρκίας και ζητώντας από την Ελλάδα να ανοίξει και αυτή τα δικά της, οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα έρθουν στη χώρα μας δεν θα μπορέσουν να πάνε στις ευρωπαϊκές χώρες προορισμού τους αλλά θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, μετατρέποντας, με ένα ασήκωτο βάρος, την χώρα μας σε “χωματερή ψυχών“, εντός της οποίας θα δεινοπαθούν ταυτόχρονα και πρόσφυγες και μετανάστες και Έλληνες πολίτες.

Στη συνέχεια, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά πως δεν διαθέτει ίχνος ντροπής, χρησιμοποίησε τον εγγονό του, για να παρουσιάσει το «απάνθρωπο» πρόσωπο της Ελλάδας.

«Έδειξα στον εγγονό μου ένα μωρό που περπατούσε στα σύνορα, παράλληλα με τον φράχτη. ‘Όπως εσύ, πέφτει, σηκώνεται. Ξέρεις γιατί; Για να γλιτώσει από τους κακούς (σ.σ. είπε στον εγγονό του). Και με ρώτησε: »Είναι κακοί;», Ναι, είναι κακοί».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας