Ερντογάν: Η απάντηση ΝΑΤΟ-ΕΕ-Δύσης στην Ρωσία “δεν ήταν αποφασιστική”

507

Κάλεσμα στο NATO να λάβει μια “πιο αποφασιστική στάση” στο ζήτημα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίο Ερντογάν, ο οποίος επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του στην ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Ο Τ. Ερντογάν, ο οποίος ισορροπεί σε “τεντωμένο σκοινί” εδώ και καιρό, αφού διατηρεί θερμές σχέσεις και με τη Ρωσία, ευχήθηκε η σημερινή σύνοδος των ηγετών των 30 χωρών του NATO να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτής της πιο σθεναρής στάσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη πριν τη συμμετοχή του στην τηλεδιάσκεψη των “30”, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι “από μόνες τους οι καταδίκες της εισβολής δεν είναι αρκετές”.

“Ευρωπαϊκή Ένωση και Δύση δεν έχουν δείξει έως τώρα μια πραγματικά αποφασιστική στάση”, είπε.

Την Πέμπτη, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με επίκεντρο το ζήτημα του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας.

Αργότερα το βράδυ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, για το ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε στον κ. Μπλίνκεν ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία “αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου”.

Η Άγκυρα, παρά τις σχέσεις της με τη Ρωσία, έχει καλέσει τη Μόσχα να δώσει τέλος στις “άδικες και παράνομες στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία” το συντομότερο δυνατό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας