Ερντογάν: Δεν φεύγουμε από Συρία μέχρι να αποσυρθούν οι άλλες χώρες

946
ερντογάν

Η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Συρία μέχρι να αποσυρθούν οι άλλες χώρες, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπτ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής από τη Βουδαπέστη, επανέλαβε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών μέχρι να εγκαταλείψουν την περιοχή.

«Δεν θα φύγουμε από εδώ μέχρι να φύγουν οι άλλες χώρες» πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται το δίκτυο NTV.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στο επερχόμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ, για τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

«Πιστεύουμε ότι θα ήταν ωφέλιμο στις συνομιλίες της 13ης Νοεμβρίου να συζητήσουμε για συγκεκριμένα θέματα για τα οποία έχουμε μιλήσει στο παρελθόν, αλλά και για ορισμένα για τα οποία δεν έχουμε μιλήσει» πρόσθεσε.

Όπως συμπλήρωσε, κατά τη συνάντηση με τον κ. Τραμπ θα τεθεί επί τάπητος η Συρία και η επιστροφή των προσφύγων στην ασφαλή ζώνη, το ζήτημα των S-400 και των F-35, αλλά και το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το Σάββατο οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για τη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την Πέμπτη ο κ. Ερντογάν απείλησε εκ νέου να ανοίξει τις πύλες της Ευρώπης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καλώντας την Ε.Ε. να παράσχει περαιτέρω στήριξη στην Άγκυρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας