Ερντογάν: Έτοιμος να πυρπολήσει την Μεσόγειο. Στρατεύματα στη Λιβύη-drones στην Κύπρο

823
ερντογάν

«Αν υπάρξει ανάγκη, θα είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τη Λιβύη» δήλωσε από τη Γενεύη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Independent: Στέλνοντας στρατεύματα στη Λιβύη διακινδυνεύει τεράστια σύγκρουση στη Μεσόγειο

Στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για την οποία είπε ότι επιταχύνεται αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη στα πλαίσια του διεθνούς φόρουμ για τους πρόσφυγες που διοργανώνει ο ΟΗΕ.

«Θα επιταχύνουμε την διαδικασία ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη. Τους είπαμε ότι είμαστε πάντοτε έτοιμοι να βοηθήσουμε, εάν το χρειαστούν. Από στρατιωτική συνεργασία και συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μέχρι ενέργειες για τα δικαιώματά μας στην θάλασσα: είμαστε έτοιμοι», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην αποστολή drones στα κατεχόμενα λέγοντας ότι «είμαστε σε διαδικασία να αυξήσουμε τον αριθμό τους αν είναι απαραίτητο. Όλα μπορούν να αλλάξουν ανάλογα τις ανάγκες».

Independent: Θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια στη Μεσόγειο

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια της Μεσογείου στέλνοντας στρατεύματα στη Λιβύη», όπως αναφέρει σε σχετικό της άρθρο η βρετανική εφημερίδα Independent.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διακινδυνεύει μία τεράστια σύγκρουση στη Μεσόγειο, δηλώνοντας ότι θα στείλει ειδικές δυνάμεις και μονάδες επιτελείου στη βορειοαφρικανική χώρα που πλήττεται από συγκρούσεις. Φέρεται να επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ενιαίο στρατηγικό αδιέξοδο με τη συγχώνευση δύο συγκρούσεων ζύμωσης: μία στη Λιβύη και μία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας ενάντια στους Κούρδους στη Βόρεια Συρία εξασθενεί, οι πολιτικές εντάσεις αυξάνονται στο εσωτερικό μέτωπο» γράφει η βρετανική εφημερίδα.

«Για να βοηθήσει στην εξουδετέρωσή τους, ο Ερντογάν ψάχνει έναν ξένο εχθρό. Και τώρα φαίνεται ότι επέλεξε έναν», προσθέτει το δημοσίευμα.

«Την Κυριακή, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξει την κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ ενάντια σε μια στρατιωτική επίθεση του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Αλλά ενεργώντας υπό αυξανόμενη αίσθηση ανασφάλειας και απομόνωσης, ο Ερντογάν δεν έχει κάνει μόνο έναν αντίπαλο στο εξωτερικό. Έχει εξοργίσει τους περισσότερους γείτονές του», υπογραμμίζει η εφημερίδα Independent.

«Η νέα εκστρατεία του Χαφτάρ ξεκίνησε με αφορμή τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας που υπέγραψαν η Άγκυρα και η κυβέρνηση της Τρίπολης. Οι δύο πλευρές έχουν καταρτίσει ένα μνημόνιο κατανόησης για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων γεώτρησης στην περιοχή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας