Εργολάβοι, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, η «ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ και για την ΕΥΑΘ

1819
θεσσαλονίκη
Ανακοίνωση της ΛΑ.Ε Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που απολύουν 90 συμβασιούχους, που εργάζονταν στην ΕΥΑΘ από 8 ως 19 χρόνια, η Διοίκηση της ΕΥΑΘ ΑΕ αποφασίζει να αναθέσει σε εργολάβο, μέσω διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού, το έργο της διανομής των λογαριασμών, που εκτελούσαν οκτώ από τους απολυμένους συμβασιούχους.

  1. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια «προτίμηση» για τους εργολάβους, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενισχύοντάς τους με παχυλές συμβάσεις, την ίδια ώρα που καρατομούν μισθούς και συντάξεις, και στέλνουν στην ανεργία υποαμοιβόμενους συμβασιούχους.
  2. Η αιτιολογία της Διοίκησης της ΕΥΑΘ ότι διέκοψε τις συμβάσεις τους επειδή προσέλαβε προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ, ειδικά για αυτές τις οκτώ θέσεις, είναι έωλη!
  3. Σε ότι αφορά το κόστος, δε συγκρίνονται οι 148.000 το χρόνο που έπαιρναν οι οκτώ συμβασιούχοι, με τις 930.000 (!!!!) ευρώ που προϋπολογίζει το έργο, ως αμοιβή για τον εργολάβο η ΕΥΑΘ! Σε ποια λογική βάση μπορεί να εδράζεται αυτή η προκλητική διαφορά κόστους, εκτός από τον πλουτισμό του εργολάβου;
  4. Ήδη, η ανάθεση μέσω πρόχειρου διαγωνισμού που έκανε σε εργολάβο για το τρέχον διάστημα, έγινε σε τιμή περίπου διπλάσια από την αμοιβή των συμβασιούχων!
  5. Το υπερβολικό αυτό κόστος, δε θα πληρώσει από την τσέπη του κανένα στέλεχος της Διοίκησης της ΕΥΑΘ, αλλά θα επιβαρύνει τους πολίτες-καταναλωτές της Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι, με την περίφημη ΚΥΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την τιμολόγηση του νερού, στον υπολογισμό της τελικής τιμής του νερού, εισάγεται η λογική της ανάκτησης κόστους, όπου όλα τα κόστη επιβαρύνουν τον τελικό καταναλωτή.
  6. Η Διοίκηση της ΕΥΑΘ ΑΕ πρέπει να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω, και όχι να κρύβεται πίσω από τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, γιατί αυτή έχει την ευθύνη της λειτουργίας της ΕΥΑΘ, και της διαχείρισης του νερού ως κοινωνικού αγαθού και όχι ως μέσου πλουτισμού των εργολάβων.

Αυτήν την «ανάπτυξη» θα έρθει να προβάλλει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, στο πολυδιαφημισμένο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις 26-28 Μάρτη. Την «ανάπτυξη» των εργολάβων, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των ημετέρων, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, των απολύσεων.  
Γι αυτό κι εμείς, θα τον «υποδεχτούμε» με δυναμικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 28/3, ώρα 6.00΄μ.μ. στο άγ. Βενιζέλου, όπου καλούν σωματεία, συλλογικότητες, οργανώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας