Εργατικό δυστύχημα στο Δ. Ασπροπύργου:Ένας νεκρός και ένας τραυματίας εργάτες καθαριότητας

1096
εργατικό ατύχημα

Ένα ακόμη σοβαρό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στον κλάδο των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας – Ασπροπύργου – Μάνδρας – Ειδυλλίας, νωρίς το πρωί της Παρασκευής 9 Νοέμβρη δύο εργάτες καθαριότητας του Δήμου Ασπροπύργου ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαριότητας πεζοδρομίων επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα που ανατράπηκε και στη συνέχεια χτύπησε τους δύο εργάτες. Ως αποτέλεσμα ο ένας εργάτης έχασε τη ζωή του, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ο νεκρός εργάτης καθαριότητας ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες και προσλήφθηκε με τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ του ΑΣΕΠ. Ο τραυματισμένος εργάτης, εργάζεται στην καθαριότητα μέσω κοινωφελούς εργασίας με 8μηνη σύμβαση με αποδοχές 495 ευρώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Εργατικό ατύχημα με ένα νεκρό στον δήμο Ασπροπύργου-Ελευσίνας

 

Άλλος ένας νεκρός εργάτης προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων, που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Ελευσίνας – Ασπροπύργου την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου δύο εργάτες καθαριότητας που εκτελούσαν εργασίες, παρασύρθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο που ανετράπη, με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του και ο άλλος να τραυματιστεί σοβαρά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νεκρός εργάτης καθαριότητας ήταν κωφάλαλος, είχε προσληφθεί με 8μηνη σύμβαση ως άτομο με ειδικές ανάγκες και παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του Δήμου είχε δώσει εντολή να εργάζεται σε εξωτερικούς χώρους, πράγμα πολύ επικίνδυνο.

Η Λαϊκή Ενότητα

Καταγγέλλει την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας, φαινόμενα  που απορρέουν κυρίως από τις μνημονιακές πολιτικές.

Εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του θανόντος.

Εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία εργάτη, που νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Αξιώνει την πλήρη διερεύνηση του θέματος και την απόδοση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας