Εργατικό δυστύχημα με έναν νεκρό στον ΗΣΑΠ-Το χρονικό της τραγωδίας

600
Εργατικό δυστύχημα με έναν νεκρό στον ΗΣΑΠ

Η κυκλοφορία των συρμών γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοιας και Πειραιά

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε τελικά στον ΗΣΑΠ, έπειτα από βλάβη που σημειώθηκε σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εργαζόμενοι, δύο Ελληνες κι ένας Αυστριακός μέλη του συνεργείου, οι διακομίστηκαν στο “Γεννηματά”, όπου τελικά ο ένας από του Ελληνες κατέληξε.

Το δυστύχημα, σημειώθηκε στις 04.40 τα ξημερώματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγ. Νικόλαο, όταν το μηχάνημα λείανσης των γραμμών αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του.

Στο μηχάνημα επέβαιναν πέντε εργάτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό. Μάλιστα ο συρμός τοποθετήθηκε επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μηχάνημα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός τριών εργαζομένων – δύο Ελλήνων και ενός Αυστριακού, οι οποίοι αρχικά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Ο ένας από τους τραυματίες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κατέληξε.

Τι ακριβώς έγινε

Σύμφωνα με όσα είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Νίκος Χαιρέτας διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ,  το δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Μεταξύ Ομόνοιας Πειραιά τα δρομολόγια

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαιρέτας σήμερα η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοια και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που όπως είπε δεν είναι εύκολο να πει κανείς πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία. “Αυτό θα το εκτιμήσει η ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές”, είπε και ανέφερε πως γίνεται συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για την ενίσχυση των συγκοινωνιών στο τμήμα που δεν θα κυκλοφορούν συρμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας