Εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Συνεχίζεται η απεργία – αποχή από την αξιολόγηση

1653
εργαζόμενοι

Τη συνέχιση της απεργίας – αποχής από την ηλεκτρονική αξιολόγηση, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ). «Η πλειοψηφία των συναδέλφων παρά την εκβιαστική τροπολογία στον νόμο 4369/16 και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, πέτυχε να ανασχέσει στην πράξη την εφαρμογή του, και να εξαναγκάσει την κυβέρνηση σε τακτική αναδίπλωση. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και αποδείχτηκε περίτρανα, ότι ενωμένοι μαζί με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, μπορούμε να πετύχουμε όταν αγωνιζόμαστε, αφήνοντας οριστικά πίσω την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια», σχολιάζει σχετικά το Δ.Σ.
Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΣΕΑΔΕ, μεταξύ άλλων:
Συζητήθηκε και πάλι το θέμα των Οργανισμών και τα 7 ΠΔ που καθυστερούν εδώ και μήνες, παρά τις περί του αντιθέτου, επίσημες και ανεπίσημες δεσμεύσεις των αρμόδιων υπουργείων.
Αποφασίστηκε, με αυξημένη πλειοψηφία, να σταλεί εξώδικο σε όλες τις ΑΔ για τα ζητήματα των αυθαιρεσιών μιας μερίδας συντονιστών, στα θέματα των μεταθέσεων και των αναπληρώσεων προϊσταμένων.
Ομόφωνα αποφάσισε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος δράσης να μπει το ζήτημα της ανάκτησης των μισθολογικών απωλειών, της επαναφοράς της μισθολογικής ωρίμανσης των ΥΕ, ΔΕ ανά διετία -που πλήττονται περισσότερο από όλους- , της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, της αύξησης του αφορολόγητου κ.ά.
Ομόφωνα αποφάσισε να καταγγείλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για το ζήτημα της μη πληρωμής στους εργαζόμενους των δασικών υπηρεσιών, των δεδουλευμένων του ειδικού προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομίας, για τα έτη 2016 και 2017. Όπως και την καθυστέρηση της υπεσχημένης νομοθετικής ρύθμισης, που θα έδινε μόνιμη λύση στα προβλήματα.
Ομόφωνα αποφάσισε ακόμα, να καταγγείλει και πάλι την ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εξυπηρέτηση των πολιτών, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και των τεχνικών προβλημάτων καθώς και της καθυστέρησης λήψης νομοθετικών πρωτοβουλιών, που θα απλουστεύουν τις διαδικασίες και ταυτόχρονα θα δίνουν ουσιαστικά κίνητρα για την επαρκή στελέχωση των ΔΑΜ.
Συζητήθηκε το ζήτημα των καταγγελιών εργαζομένων που διώκονται πειθαρχικά για συνδικαλιστική δράση και για το δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης της γνώμης τους και αποφασίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία, να εκδοθεί άμεσα ανακοίνωση.
Ομόφωνα αποφάσισε να αποστείλει ανακοίνωση-παρέμβαση στα αρμόδια υπουργεία για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, το γενικό πλαίσιο λειτουργίας των συντονιστών και τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας