Εργαζόμενοι Περιφέρειας: Κυβερνήσεις και περιφερειακή αρχή υπεύθυνοι για την καταστροφή

1595
Περιφέρειας

Τις κυβερνήσεις και την αρχή της Περιφέρειας που διαχρονικά έχουν επιδείξει αδιαφορία για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής καταγγέλλουν ως υπεύθυνους της τραγωδίας που έπληξε την περιοχή, οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Συλλόγου τους αναφέρει:

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας για το θάνατο των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στην Δυτική Αττική και την αγανάκτησή μας για την επανάληψη τέτοιων φαινομένων, που οδηγούν σε προδιαγεγραμμένα εγκλήματα, που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και τον ιδρώτα του λαού.

Χρόνια τώρα κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές υποτιμούν τα μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και «φορτώνουν» όλα τα δεινά στα λεγόμενα «ακραία» καιρικά και γεωλογικά φαινόμενα. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι έτσι και θρηνούμε τις ανθρώπινες ζωές και τις υλικές ζημιές που καταγράφονται.

Τα έργα αυτά και όλες οι βασικές υποδομές, οι συντηρήσεις δικτύων, οι καθαρισμοί των ρεμάτων για μας αποτελούν προτεραιότητα και τα διεκδικούμε και στην κατάθεση των Τεχνικών Προγραμμάτων και στη σύνταξη των προϋπολογισμών και στους σχεδιασμούς που γίνονται και στις χρηματοδοτήσεις τόσο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων όσο και των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Στη κατεύθυνση αυτή έχουμε διατυπώσει επανειλημμένα τα αιτήματά μας για τη λειτουργία και την αξιοποίηση των Τεχνικών και λοιπών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής με μοναδικό γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, για να υπηρετούν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, ασφαλή μεταφορά, την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση.

Εκφράζουμε τη στήριξή μας στους συναδέλφους της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα σε αυτούς των Τεχνικών Υπηρεσιών και είμαστε στη διάθεσή τους προκειμένου να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε ζητήματος προκύψει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσουν άμεσα σε μέτρα ανακούφισης και αποκατάστασης των καταστροφών (αποζημιώσεις κλπ) και συγχρόνως να αλλάξουν το πρόγραμμα των τεχνικών έργων, ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε αυτά που θωρακίζουν αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά όλες τις περιοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας