Εργαζόμενοι Μετρό: Σπίρτζης και ΣΤΑΣΥ απαξιώνουν τις συγκοινωνίες

1221
μετρό

Για απαξίωση των συγκοινωνιών καταγγέλλει το υπουργείο Μεταφορών και τη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), το   Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), με αφορμή την απόφαση για τα δρομολόγια του Μετρό προς το αεροδρόμιο, που από σήμερα πραγματοποιούνται μόνο από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. 

Όπως επισημαίνει το σωματείο, η απόφαση για τροποποίηση των δρομολογίων λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, καθιστά ολοφάνερη την πρόθεση μείωσης του συγκοινωνιακού έργου και το άνοιγμα του δρόμου στα ιδιωτικά συμφέροντα.

«Έχοντας εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του συστήματος από τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και ανταλλακτικά με αλλεπάλληλα Δελτία Τύπου τον τελευταίο χρόνο, έχουμε καταστήσει σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο πως η συνεχιζόμενη απαξίωση της εταιρίας μέσω της μείωσης του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο πέρασμα της εταιρίας στα ιδιωτικά συμφέροντα», αναφέρει το σωματείο.

Όπως τονίζει το ΣΕΛΜΑ, «με απόλυτο κυνισμό η Διοίκηση μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε πως από την Πέμπτη 01/11/18 τροποποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του Αεροδρομίου εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών!!!!!!!!!», προσθέτοντας πως «την αποκλειστική ευθύνη για τα παραπάνω εκτός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών έχουν ο Διευθύνων Σύμβουλος καθώς και οι σημερινοί Γενικοί Διευθυντές Λειτουργίας και Συντήρησης».

«Επιπροσθέτως της συντελούμενης απαξίωσης της εταιρίας, μεγαλώνει και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που μετά την άστοχη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με τις ατελείωτες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια θα κληθεί να «πληρώσει»το μάρμαρο της Πολιτικής-Διοικητικής ανυπαρξίας. Παραμένοντας πιστοί στις θέσεις μας θεωρούμε πως μόνο η πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην προδιαγεγραμμένη πορεία ξεπουλήματος και ιδιωτικοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας