Επιτυχημένη περιοδεία της ΛΑ.Ε με Δημ. Στρατούλη σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

1975
Θεσσαλονίκη

Από την Παρασκευή 23/2/2018 έως το Σαββάτο 24/2 ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, επικεφαλής κλιμάκιου στελεχών της ΛΑ.Ε πραγματοποίησε περιοδείες και συγκεντρώσεις τη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής καμπάνιας της ΛΑ.Ε ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και για την προβολή της εναλλακτικής πρότασής της, για μία Ελλάδα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, δημοκρατική, κοινωνικά δίκαιη, χωρίς μνημόνια, λιτότητα και ευρώ, με εθνικό νόμισμα και φιλολαϊκό ριζοσπαστικό πρόγραμμα.
Το μεσημέρι της Παρασκευής, 23/2, συνοδευόμενος από την πρώην βουλευτή Δέσποινα Χαραλαμπίδου καθώς και άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε, πραγματοποίησε περιοδεία στα καταστήματα στην πλατεία του Ευόσμου και επισκέψεις – ομιλίες στους εργαζόμενους του Δήμου, της Εφορίας και του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) Εύοσμου, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής.
Το απόγευμα της Παρασκευής μαζί με την συντονίστρια της ΛΑ.Ε στη Θεσσαλονίκη Χριστίνα Σουλτανίδου μίλησαν σε ανοιχτή συγκέντρωση στης ΛΑ.Ε σ’ ένα κατάμεστο από πολίτες φουαγιέ του Δημαρχείου με θέμα «Στοπ στους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας, διαγραφή λαϊκών χρεών».
Ο Δημήτρης Στρατούλης, μεταξύ άλλων ανάφερε στην ομιλία του ότι «Θα συνεχίζουμε τη μάχη για την ακύρωση αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τους τραπεζίτες, το μνημονιακό κράτος και τα κερδοσκοπικά funds».
Επίσης, χαρακτήρισε επιτυχία το γεγονός ότι η Λαϊκή Ενότητα κατάφερε –όπως είπε – «να ακυρώσει εκατοντάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μικρών καταστημάτων και αγροτεμαχίων, χρεοκοπημένων λαϊκών νοικοκυριών και κατεστραμμένων επαγγελματιών, εμπόρων, αυτοαπασχολουμένων επιστημόνων και μικρομεσαίων αγροτών» και δεσμεύτηκε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια. «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη και πιστεύουμε ότι στο τέλος θα είμαστε νικητές, ώστε να αποτρέψουμε αυτή την πολύ άσχημη εξέλιξη για το λαό μας», επισήμανε.
Η συντονίστρια της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Σουλτανίδου, κατάγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέγοντας ότι “κάτω από την πίεση των δανειστών σκοπεύει να κάνει 130.000 πλειστηριασμούς την επόμενη τριετία”.
Επίσης, η Χ. Σουλτανίδου, χαρακτήρισε αντισυνταγματικούς και παράνομους τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και υπογράμμισε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα βρίσκεται και στα συμβολαιογραφικά γραφεία, με στόχο – όπως ανέφερε – να τους ακυρώσει και πρόσθεσε: “Εμείς θα βρισκόμαστε και στις γειτονιές για να σταματήσουμε και τις εξώσεις, εάν φθάσουμε εκεί”.
Στη συνέχεια, το Σάββατο 24/2/2018, ο Δ. Στρατούλης, συνοδευόμενος από το μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ Τάσο Κανταρά, την Πρώην βουλευτή της ΛΑ.Ε στη Β’ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμανατίδου και τους πρώην υποψήφιους βουλευτές της ΛΑ.Ε στη Χαλκιδική πραγματοποίησε συναντήσεις με τον συνεταιρισμό βιοκαλλιεργητών βρώσιμης ελιάς «Violivia», με τον Δήμαρχο και την διοίκηση του Δήμου Ν. Μουδανιών.
Επίσης, επισκέφτηκε το μοναδικό στο είδος του Μουσείο αλιευτικών σκαφών και εργαλείων και το Ναυτικό Όμιλο Μουδανιών. Εν συνεχεία πραγματοποίησε σύσκεψη – συζήτηση με δεκάδες μέλη της ΛΑ.Ε στο νομό Χαλκιδικής.
Τέλος, μαζί με τους συγγραφείς Στέλιο Βαγγλή και Γιάννη Φωτίου και τη θεατρολόγο – ηθοποιό Λένα Σιταρά με την συμμετοχή πλήθους πολιτών της περιοχής παρουσίασαν τη β’ έκδοση του ιστορικού μυθιστορήματος, του μέλους της Π.Γ. της ΛΑ.Ε Τάσου Κανταρά, με τίτλο «Διαρκές Φύλλο Πορείας», στο Δημοτικό Θέατρο του δήμου Ν. Μουδανιών.
Στο μεταξύ, ο Δ. Στρατούλης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος, να αναζητηθούν οι ένοχοι αυτής της λεηλασίας του δημοσίου, να τιμωρηθούν παραδειγματικά ιδιαίτερα τα πολιτικά προσωπα και να ζητήσει το δημόσιο αποζημίωση από τη Novartis, ώστε να καλυφθούν οι ζημιές στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στα νοσοκομεία».
Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι από την υπόθεση Novartis «βγαίνει μια ΝΔ σπαρασσόμενη και μια κυβέρνηση που επιδιώκει να το αξιοποιήσει για λόγους αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Υπάρχει ένα κενό αντιμνημονιακής και προοδευτικής πολιτικής, το οποίο η Λαϊκή Ενότητα προσπαθεί να το καλύψει, απευθυνόμενη σε όλες τις αριστερές, προοδευτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις, ξεκινώντας συστηματικές επαφές, το επόμενο διάστημα, για τη συγκρότηση ενός κοινωνικού, πολιτικού και εκλογικού μετώπου», κατέληξε ο Δ. Στρατούλης.
Stratoulis - Thessaloniki 01Stratoulis - Thessaloniki 02 Stratoulis - Thessaloniki 03 Stratoulis - Thessaloniki 05

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας