Επιστροφή της Κριμαίας από τη Ρωσία στην Ουκρανία αναμένει ο Trump

2104
trump

Περίεργες και φαιδρά αλλοπρόσαλλες, σχεδόν αντιρωσικές και εκτός πραγματικότητας δηλώσεις εκ μέρους του Donald Trump έκανε ο εκπρόσωπός του Shaun Spicer.
Την επιστροφή της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία στην Ουκρανία περιμένει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Shaun Spicer.
«Ο πρόεδρος Trump έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι αναμένει από τη ρωσική κυβέρνηση να αποκλιμακώσει τη βία στην Ουκρανία και να επιστρέψει την Κριμαία», δήλωσε ο κ. Spicer, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.
Ο ίδιος πρόσθεσε, εντελώς αντιφατικά, ότι ταυτόχρονα, ο κ. Trump περιμένει τη βελτίωση των σχέσεων Ουάσιγκτον – Μόσχας.
Η χερσόνησος της Κριμαίας, προσχώρησε τη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014 μετά από δημοψήφισμα των κατοίκων της με συντριπτικό ποσοστό (96,3% επί των ψηφισάντων, με συμμετοχή πάνω από 83%), το οποίο δεν αναγνωρίζεται από την πλευρά της κυβέρνησης του Κιέβου.
Θέμα «κλονισμού εμπιστοσύνης» και όχι «νομικό ζήτημα» η υπόθεση του πρώην συμβούλου Flynn
Ο κ. Trump ένιωσε την ανάγκη να προχωρήσει στην απομάκρυνση του Michael Flynn από την θέση συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, καθώς κλονίστηκε η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, τόνισε εξάλλου ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Μια ημέρα μετά την παραίτηση του Flynn, εν μέσω εκκλήσεων από μέλη του Κογκρέσου για την έναρξη έρευνας για το κατά πόσο συζήτησε την πιθανότητα άρσης των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Sergey Kislyak, ο κ. Spicer τόνισε ότι ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην εξέταση της υπόθεσης εκτίμησε ότι πρόκειται «όχι για ένα νομικό ζήτημα, αλλά για ένα θέμα εμπιστοσύνης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας